31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarına göre İBB Başkanı seçilen ancak YSK'nın iptal kararıyla mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu'nun seçimden önce vaatte bulunduğu indirimli su ve öğrenci akbilinin 50 lira yapılması tartışmaları, İmamoğlu'nun rakibi olan AKP'li Binali Yıldırım'ın aynı vaatleri sahiplenmesi sonrası başka bir boyut kazandı.

İBB Meclisi'nde önce CHP'lilerin sunduğu ancak AKP'lilerin kabul etmediği daha sonra ise AKP'lilerin sunduğu indirim tekliflerinin ardından, Yıldırım'a İmamoğlu'nun vaatlerini sahiplendiği eleştirisi yapıldı.

[old_news_related_template title="İmamoğlu yok ama vaatleri bir bir kabul ediliyor" desc="31 Mart'ta sandıktan 'başkan' olarak çıkan Ekrem İmamoğlu, 19 günlük İBB Başkanlığı döneminde; öğrenciler için aylık akbilin 50 liraya indirilmesi, suya yüzde 40 indirim yapılması, İBB Meclisi bünyesinde 'uyuşturucu ile mücadele' komisyonu kurulmasını istemişti. İmamoğlu'nun bu taleplerini gerçekci bulmayaram eleştiren ve Meclis'te çoğunlukta bulunan AKP grubu, bugünkü 'geçici başkan' döneminde geri adım attı. İBB Meclisi'nde alınan kararlarla tüm bu vaatlerin yapılmasının önü açıldı. Bu teklifler gündeme alınarak komisyonlara havale edildi. Tüm bu tekliflerin Çarşamba günü karara dönüştürülmesi bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/13/iecrop/meclis_16_9_1557756510.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglu-yok-ama-vaatleri-bir-bir-kabul-edildi-4781364/"]

Yıldırım'ı bu tavrından dolayı eleştirenler arasında Fatih Portakal da bulunuyor.

Portakal, sosyal medyadan, "Sen neymişsin be #Ekremİmamoğlu!!! Bir kazandın değişime neden oldun. #Ekremİmamoğlu kazandı, elinden başkanlığı alındı. Ama... Kısacık suresi içinde vaatlerini uygulamaya başlamıştı. Şimdi seçim yenilenecek. Rakibi, vaatlerini vaad ediyor. Yapabiliyordunuz da seçimi mi kaybetmeniz gerekiyordu? #23Haziran" açıklamasını yaparak Yıldırım'ı eleştirdi.

[old_news_related_template title="Erdoğan, İmamoğlu'ndan esinlendi!" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde tarihi tramvayda ilerlerken dışarıdan kendisine 'Her şey çok güzel olacak' diye bağıran bir vatandaşa 'Daha güzel olacak' yanıtını verdi. Yaşanan bu olay Erdoğan'ın sosyal medya hesabından paylaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/12/iecrop/erdogan-dha1_8300907_16_9_1557691770.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-erdogan-imamoglundan-esinlendi-4771298/"]

HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK SLOGANINDAN DA ESİNLENMİŞLERDİ

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Taksim'de tramvay üzerinde ilerlerken bir vatandaşla yaşadığı "Her şey çok güzel olacak" diyaloğu, Erdoğan ve AKP'nin İmamoğlu'ndan esinlendiği tartışmalarına neden olmuştu.