Gazeteci Sabahattin Önkibar, evinin önünde önünü kesen iki ayrı araçtan inen üç kişi tarafından darp edilmişti. Kendisini takip eden araçlardan birinin plakasını alan Önkibar, saldırganlardan şikayetçi olmuştu. Olayın ardından soruşturma başlatan Ankara Başsavcılığı’nın talimatı üzerine, Önkibar’ı darp eden üç kişi ile bu kişilere araç kiralayan ve olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen 1 kişinin gözaltına alınmıştı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye getirildi. Burada soruşturma savcısı tarafından ifadesi alınan şüpheliler, kasten yaralama suçundan sevk edildikleri nöbetçi hakimlikçe, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

[old_news_related_template title="Sabahattin Önkibar'a saldıran zanlılar yakalandı" desc="Gazeteci Sabahattin Önkibar’a saldıran 3 kişi ile bu kişilere araç kiralayan 1 kişi Ankara Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/26/iecrop/onkibar_16_9_1558804634_16_9_1558878196.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sabahattin-onkibara-saldiran-zanlilar-yakalandi-4935465/"]

ÖNKİBAR'DAN AÇIKLAMA

Gazeteci Önkibar zanlıların serbest bırakılmasının ardından, "Saldıran kopiller serbest bırakıldı. Şaşırmadım! Zira aynı şeyi Sayın Kılıçdaroğlu ile Sevgili Yavuz Selim Demirağ olaylarında gördük. Pardon yargımız "Söyletmen vurun" ya da " Durmak Yok vurmaya devam mı" demek istedi anlamadım. Değilse bu karar saldırıları teşvik etmez mi?" açıklamasını yaptı.