31 Mart'ya yapılan yerel seçimlerde YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından yeni süreç başladı. 23 Haziran olarak belirlenen yeni seçimlerle ilgili takvim de belli oldu. YSK'nın açıkladığı takvime göre 11 Mayıs günü seçim süreci başlayacak. 20 Mayıs'ta da sandık kurulu asil ve yedek üyeler belirlenecek. 21 Mayıs'ta ise sandık kurulu başkan ve üyelerinin listesi seçime katılan siyasi partilere talepleri halinde verilmeye başlanacak.

[old_news_related_template title="Son dakika... YSK'dan flaş 23 Haziran kararı!" desc="YSK, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul yenileme seçimine dair esasları belirledi. İstanbul seçimiyle ilgili YSK kararına göre, yeniden belirlenecek sandık kurulu başkan ve üyeleri mutlaka kamu görevlileri arasından seçilecek. Yenilenen İstanbul seçimiyle ilgili YSK kararına göre, sandık kurulu başkan ve üyelerinin listesi, ilk kez seçime katılan siyasi partilere verilecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/10/iecrop/ysk_16_9_1557507262.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-yskdan-flas-secim-aciklamasi-4753749/"]

YSK SEÇİMİN ESASLARINI AÇIKLAMIŞTI

YSK, gün içerisinde 23 Haziran'da yapılacak İstanbul yenileme seçimine dair esasları da belirlemişti. Buna göre İstanbul seçiminde yeniden belirlenecek sandık kurulu başkan ve üyeleri mutlaka kamu görevlileri arasından seçilecek. Yenilenen İstanbul seçimiyle ilgili YSK kararına göre, sandık kurulu başkan ve üyelerinin listesi, ilk kez seçime katılan siyasi partilere verilecek.