CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından İl Seçim Kurulu’na yapılan başvuruda, Şile, Bayrampaşa, Ataşehir, Ümraniye, Beykoz, Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçe seçim kurullarının aldığı yeniden sayım kararlarına itiraz edildi. Geçersiz oyların yeniden sayılması için AKP’nin yaptığı başvurunun kabulünün hukuka aykırı olduğu ve durdurulması talep edildi.

[old_news_related_template title="CHP'den İstanbul İl Seçim Kurulu'na ani ziyaret! | Son dakika" desc="CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu üyesi hakimlerin görev yerinde bulunmaması nedeniyle Çağlayan Adliyesi’nde bulunan İl Seçim Kurulu'na ani bir ziyaret gerçekleştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/02/iecrop/chp-aa-2_16_9_1554231275.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/chpden-il-secim-kuruluna-ani-ziyaret-4273156/"]

İstanbul il Seçim Kurulu da yaptığı inceleme üzerine kesinleşmiş karar olmadan sayıma başlanmış ise sayımın tedbiren durdurulmasına karar verdi. İstanbul il Seçim Kurulu “Hukuka aykırı olarak başlatılan incelemenin durdurulmasını” benimsedi.

İlk kez SÖZCÜ'nün duyurduğu İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından alınan bu karar şöyle: