Eruh ilçesinin Akmeşe köyü kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine, akşam saatlerinde bir grup terörist taciz ateşi açtı. Güvenlik güçlerinin, karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 1 asker şehit olurken, 1 asker de yaralandı. Yaralı asker Siirt Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken, şehit askerin naaşı ise morga konuldu.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon bölgesine hava destekli takviye güvenlik görevlileri sevk edildi. Devam eden çatışmalarda ise 1 teröristin yaralandığı belirtildi.

[old_news_related_template title="Bakanlık açıkladı! 2 terörist etkisiz hale getirildi" desc="İçişleri Bakanlığı, Hakkari'de düzenlenen operasyonda 2 teröristin silahları ile birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/03/iecrop/manset-1_16_9_1562170384.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bakanlik-acikladi-2-terorist-etkisiz-hale-getirildi-5212421/"]

KIRIKKALE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Siirt’in Eruh ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Yasin Baran'ın (25) şehadet haberi, Kırıkkale’de yaşayan ailesine ulaştı.



Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada şehit askerin Kırşehir'in Polatlı köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baran olduğu öğrenildi. Baran’ın Kırıkkale’de yaşayan ailesine şehadet haberi sağlık görevlilerince eve gelen askeri yetkililer tarafından verildi. Şehidin ailesi, haberin ardından gözyaşlarına boğuldu. Bekar olduğu öğrenilen Baran’ın 4 kardeşin en küçüğü olduğu belirtildi.

Şahadet haberinin ardından ailenin oturduğu eve Türk bayrağı asıldı. Acı haberin ardından yakınları taziye ziyaretine geld

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, hastaneye gelip, yaralı askeri ziyaret etti. Vali Atik, doktorlardan askerin sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. Siirt Valiliği ise yazılı açıklama yaptı.

 

[old_news_related_template title="Gaziantep'te askeri araç devrildi: Yaralılar var" desc="Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, askeri aracın kontrolden çıkıp, devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, uzman çavuş Ali Rıza İ. ile astsubay Mustafa B. yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/03/iecrop/manset-5_16_9_1562173876.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/gaziantepte-askeri-arac-devrildi-yaralilar-var-5212471/"]

Açıklamada şöyle denildi:

"Siirt ili, Eruh İlçesi, Akmeşe köyü kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlarda, PKK’lı teröristlerle sıcak temas sağlanmış, PKK’lı 1 teröristin unsurlarımızca açılan ateşte yaralandığı tespit edilmiş, çıkan çatışmada 1 JÖH personelimiz şehit olmuş, 1 JÖH personelimiz de yaralanmıştır. Bölgede teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava desteği ile operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır, yaralı askerimize de acil şifalar dileriz."

[old_news_related_template title="Son dakika... Hakkari'deki çatışmada yaralanan askerimiz şehit düştü" desc="Hakkari'de güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/29/iecrop/sehit-aa_16_9_1561840385.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-hakkarideki-catismada-yaralanan-askerimiz-sehit-dustu-5205655/"]