Hükümetin 'çılgın proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul projesiyle ilgili Bakan Kurum açıklamalarda bulundu.

Kurum şunları söyledi;

* Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma, kurtarma projesidir. Boğaz'ın özgürlük projesidir.

* Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: "Kanal İstanbul'u, kıyı yapıları, yat limanları, konteyner limanları, lojistik merkezleriyle ülkemizin geleceği için son derece önemli bir proje olarak görüyoruz. Ülkemiz için olduğu kadar, dünya için de çok önemli bir proje olan Kanal İstanbul'un ÇED sürecinde sona yaklaştık. Projemizi, çevre hassasiyetini en üst düzeyde tutarak yürüttüğümüzü altını çizerek belirtmek isterim.

* Boğaziçi kesinlikle imara açılmıyor. Boğaziçi'nin tarihi ve doğal dokusu ve siluetini koruyoruz. Yeşil alanları arttırıyoruz. Boğaz'da kaçak yapılaşmayla hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bu konu, yerel idarelerin çözebileceği bir sorun olmanın ötesine geçmiş, ulusal bir sorun haline gelmiştir.

 

[old_news_related_template title="Katar’ın kanal aşkı" desc="Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Başakşehir’de 100 bin lira sermayeli şirket kurup 1.5 ay kadar sonra Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi satın aldığı ortaya çıktı" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/13/iecrop/65_16_9_1576277351.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/emlak/katarin-kanal-aski-5509031/"]

NE OLMUŞTU?

Kanal İstanbul projesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında anlaşmazlık yaşanmış, Erdoğan, İmamoğlu için "Otur işine bak" ifadesini kullanmıştı.

İBB Başkanı İmamoğlu ise Erdoğan'a "Ya kanal, ya İstanbul" ifadeleriyle yanıt vermişti.

 

[old_news_related_template title="Kanal İstanbul için çok ciddi uyarı: Bölgede nüfusu 40 milyona çıkarır" desc="İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, tartışmaların odağındaki Kanal Projesi için çok kritik uyarılarda bulundu. 'Bu bir ulaşım projesi değil' diyen Gökçe, 'Bu İstanbul'un kuzeyini imara açacak rant projesidir. Kentin nüfusu 25 milyon olacak. İstanbul Havalimanı, 3. Boğaz Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü'yle birlikte Trakya'da bölge nüfusu 40 milyona ulaşacaktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/11/iecrop/kanalistanbul_16_9_1576071208.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/son-dakika-kanal-istanbul-icin-cok-ciddi-uyari-bolgede-nufusu-40-milyona-cikarir/"]