İBB'den vakıflarla ilgili bir son dakika açıklaması geldi.

Açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bazı vakıf ve derneklerle olan işbirlikleri, kamuoyunda tartışma konusu olmuştur. İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla bir süre önce bu dernek ve vakıfların İBB ile olan çalışmaları üzerine inceleme başlatılmış ve incelemeler derinlemesine devam etmektedir. İncelemeler sırasında çok sayıda vakıfla, protokoller kapsamında veya şifahi görüşmeler yoluyla, yurt inşaatları, bina kiralama, bakım-onarım tadilatı, ulaşım-yeme-içme, proje, diğer yardımlar ve tefrişat gibi kalemlerde maddi işbirlikleri tespit edilmiştir. İlk incelemenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, aralarında Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA, Daru'l Fünun İlahiyat Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı bulunan vakıflarla arasındaki protokolü fesh etme kararı almış ve protokolleri iptal etmiştir." denildi.

[caption id="attachment_5302659" align="aligncenter" width="1200"] İŞTE İBB'nin kasasından çıkan paralar...[/caption]

İBB BÜTÇESİNDEN 357 MİLYON LİRA HARCANMIŞ!

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi; "Bu vakıflar için bu zamana kadar, yukarıda sayılan kalemler ve yeni inşaatlar bedelleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinden toplam 357 milyon 453 bin 972 lira harcandığı belirlenmiştir. Vakıflara kiralama, bakım-onarım ve yeme-içme kalemleri altında bugüne kadar 190 milyon liradan fazla ödeme yapılırken, sadece bir vakfın ulaşım ve yeme-içme giderinin İBB bütçesine 56,5 milyon lira yük getirdiğini kamuoyunun dikkatine sunuyoruz."

YAPIMI DEVAM EDEN BİNALAR İBB'YE GEÇECEK

"Son tespitlerde; ihalesi İBB tarafından yapılan yurt işlevi de içeren gençlik merkezi, spor tesisi ve otopark inşaatlarının bir bölümünün tamamlandığı, bir bölümünün de devam ettiği ortaya çıkmıştır. Yapımı devam eden ve bazılarının önemli bölümü tamamlanan tesislerden, toplam maliyeti 165 milyon lirayı bulan 5 tanesinin aynı vakıf adına yapılması dikkat çekmiştir. Bu binaların tasarlanan vakıf ve derneklere teslim edilmeyerek, İBB tarafından değerlendirilmesi kararlaştırılmıştır."

 

"CEMAATLERE, VAKIFLARA HİZMET İŞİ BİTTİ" DEMİŞTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sandıktan zaferle çıktığı ancak daha sonra iptal edilen 31 Mart 2019 seçimleri sonrası 4 Nisan günü yaptığı açıklamada "Adama, kişiye, kişilere, cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet işi bitti. İBB’ye ve İstanbullular’a hizmet dönemi başlayacak. Gönlünüzü, rahat ve ferah tutun." demişti.

[old_news_related_template title="İmamoğlu: O konuda arkadaşlarımı her gün silkeliyorum" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu bir gazetecinin 'Seçimlerden önce İBB'deki araçları Yenikapı'da sergileyeceğinizi söylemiştiniz' sorusuna 'Araçlar konusunda ben her gün arkadaşlarımı silkeliyorum. Araçla ilgili kısımda da ciddi bir yol aldık. Ne yazık ki israf var. Nasıl bir israfın olduğunu gözler önüne sereceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/27/iecrop/imamoglu_16_9_1566898704.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglu-canli-yayinda-sorulari-yanitliyor-2-5302522/"]

[old_news_related_template title="Son dakika: AVTER otogarı boşaltıyor" desc="İstanbul için devrim gibi bir son dakika... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nın 15 gün içinde boşaltılacağını açıkladı. Otogar'ın işletmecisi Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yıldırım sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada belediye ile görüşme halinde olduklarını ve otogarı boşaltacaklarını söyledi. Yeni işletme modeli için İBB ile görüştüklerini de sözlerine ekledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/27/iecrop/09-esenlerotogari_16_9_1566637145_16_9_1566897267.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/son-dakika-avter-otogari-bosaltiyor-5302548/"]