İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

"Önümüze ileriye bakan ve bu şehrin genç ve çocuk kenti olduğunu düşünerek sürecin uluslararası düzeyde ne kadar yenilikçi fikirlerle donatılması gerektiğini hissederek bu meclisin çok değişik karakterde görev yapması gerekir. Yani siyasi polemiklere girerek değil. Gerçekten üretken belki bir takım çağdaş uygulamaları sürecin içine katan katmaya çalışan. Her birimiz birer iyi öğrenci olup, farklı ortamlarda öğrendiklerini burada nasıl sürece dahil ederim çabasının ortaya konulması gerektiği önemli bir meclisis.

[old_news_related_template title="Tepkiler çığ gibi büyüdü AKP geri adım attı!" desc="İBB Meclisi’nde CHP’nin Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu kurulması önerisine karşı çıkan AKP aldığı tepkiler üzerine geri adım attı. Mayıs ayında İBB’de “Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Daire Başkanlığı” kurulmasını önereceklerini açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da karşılıklı mütalaa ve doğruyu bulma çabasının güzel bir sonuç vermesini sevindirici bulduğunu söyledi. AKP grubu mayıs ayında İmamoğlu’nun aylık öğrenci kartının 85 TL’den 50 TL’ye indirme vaadine karşılık aylık ücretin 40 TL’ye indirilmesini teklif edeceğini de açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/25/iecrop/manset-1_16_9_1556212919.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/tepkiler-cig-gibi-buyudu-akp-geri-adim-atti-4568094/"]

Aramızdaki duvarları yıkmalı. İstişare, uzlaşmayı ve yardımlaşmayı arttırmalı. Fikirlerimizi yarıştırmalı. Yeni nesil bir siyaset anlayışını bu ülkede hakim kılmalıyız diye düşünüyorum. Aynı zamanda yeni nesil belediyecilik anlayışının da mutlak şart olduğunu düşünüyorum.

Bakın gerçekten araştırın bu bir rekordur... İBB'sinin ilk canlı yayını neredeyse 140 bin 150 bini bulmuştur. Demek ki İstanbullu bizi merak ediyor yani. Bu dünyada yoktur. Bir toplantının sosyal medya hesaplarından çok sayıda izlendiği bir başka toplantı yoktur. Araştırın bakın bu olağanüstü bir şey.  Biz bu kadar merak eden, bizi bu kadar takip eden İstanbulluya bizim mutlaka ve mutlaka aynı şekilde cevap vermemiz lazım.

Her sese kulak verelim. Kişilere değil akla ve bilime yüzümüzü çevirelim. Ne ideolojiden bahsettim ne siyasi görüşten bahsettim.

İstanbul'la toplumsal birlik anlayışı mutlak hakim olmalı. İlk göreve talip olduğum gün sürekli arkasında durduğum İstanbul İttifakı. İçinde herkesin olduğunu söyledim."