İstanbul'daki sağanak yağmur sonrası yaşanan baskın felaketinin ardından İBB su tahliye ve temizlik işlemlerine başladı.

[old_news_related_template title="İBB'den sağanak yağış açıklaması: Metrekareye 110 kg" desc="İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) bugün İstanbul'u felç eden sağanak yağmur ve buna bağlı su baskınları ile ilgili açıklama yaptı. İDO, BUDO seferlerinde iptaller yaşandığı belirtilen açıklamada yağıştan en çok etkilenen ilçe Fatih'te metrekareye ortalama 110 kg yağış düştüğünün ölçüldüğü belirtildi. İl genelinde ise ortalama 25 ila 30 kg arası yağış ölçüldüğü belirtildi. En çok problem yaşanan yollar ise; Sahilyolu Kazlıçeşme, Samatya ve Yenikapı olarak açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/17/iecrop/iha-eminonu_16_9_1566049026.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ibbden-saganak-yagis-aciklamasi-metrekareye-110-kg-5286497/"]

Eminönü'nde su basan altgeçitlerde tahliye yapılırken İBB'den yapılan açıklamada, "Sağanak yağış sonrası su baskınlarına müdahaleler her noktada devam ediyor. İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut çalışmaları yakından izleyip yönetiyor" denildi.



İBB'den yapılan açıklamada içlerinde otobüs ve minibüs de olmak üzere, çekilen araç sayısının 13 olduğu belirtildi.