Best FM’e konuşan İBB İmamoğlu, istifa eden yöneticiler ve makam araçları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İmamoğlu, İBB’nin idaresini devraldıklarını ama iştiraklerde durumun böyle olmadığını belirterek “Örneğin İBB bünyesinde istifa etmiş genel sekreter ‘x’ iştirakinde yönetici. Oradan istifa etmiyor. Bir an önce genel kurulların yapılması gerek. Oraya katacağımız yeni yöneticiler var. Bu bakımdan bence çok etik davranılmıyor. Süreci takip ediyor arkadaşlar” dedi.

[old_news_related_template title="İmamoğlu'nun bütçe açıklamasına Yılmaz Özdil yorumu..." desc="Usta gazeteci Yılmaz Özdil, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun canlı yayınlanan İBB Meclis toplantısında açıkladığı bütçe sorunlarıyla ilgili gündeme damga vuracak bir yorumda bulundu. Özdil, ünlü iş insanı Bill Gates'in bir haftada 870 milyon lira kazandığını İBB'nin ise 23 Haziran'dan önce bir haftada 980 milyon lirayı buharlaştırdığını belirtti ve 'Bill Gates bile bunların harcamasına yetişemiyor' yorumunda bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/08/iecrop/yilmaz-ozdil_16_9_1562611664.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglunun-butce-aciklamasina-yilmaz-ozdil-yorumu-5220460/"]

İSTİFA EDİN KARDEŞİM

İmamoğlu şu açıklamayı yaptı:

“Örnek veriyorum ben genel sekreterim istifa ettim. İştiraklerden de istifa edin kardeşim. Genel kurul kararı alın. Yeni bir ekip yeni bir dönem… Biz bütçe yöneteceğiz. İBB’nin yaklaşık 20 milyarlık gerçekleşen bütçesi var. Bir de 35 milyara yakın iştirakler bütçesi var. O bütçeleri yönetebilmemiz için oradaki yönetim kurullarına insanları atamamız lazım bizim. Görevlendirmemiz lazım. Orada genel kurulların yapılması lazım. Orada yüzde 100 sorumluluk sahibi olabilmiş değilim. Niye? Oradaki yöneticiler ısrarla diyorlar ki biz gitmeyiz. 3 ay kaybettik, 40-45 gün daha niye kaybedelim? Hızlıca karar alacaklar diyecekler ki ‘Çarşamba günü yapalım genel kurullarımızı.’ Veda edecekler. Biz de hizmetleri için teşekkür edeceğiz. Ama bakacağız, inceleyeceğiz. Ondan sonra biz kadrolarımızla oradaki süreci yönetmeye başlayacağız."

[old_news_related_template title="İmamoğlu açıkladı: 980 milyon lira 1 haftada buhar olmuş!" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu devraldığı büyükşehir belediyenin mali durumunu 'tüyler ürpertici' olarak niteleyerek çarpıcı rakamlar açıkladı. İmamoğlu göreve geldiğinde kendisine İBB’nin kasasında sadece 7 milyon TL para ve 5,8 milyar TL vadesi geçmiş, ödenmemiş borç bırakıldığını açıkladı. İmamoğlu, erken ödenen maliye katkı payına da dikkat çekerek “Temmuz ayında kullanılacak olan Maliye katkı payı İBB’ye, ülke tarihinde ilk defa biz yönetime gelmeden önce ödenmiş. Maliye'den gelen ve Temmuz ayında kullanılması gereken 980 milyon liralık tüm nakit 1 hafta içerisinde kullanılıp bitirilmiş. Vergiler ve maaşlar için de tek bir kuruş bırakılmamış Bizim işbaşına geçtiğimiz Temmuz ayının ödemesi ise yapılamıyor” dedi. İmamoğlu, gider bütçesinin 1,7 milyar TL'lik yedek ödeneğinin tamamının da ilk 6 ayda tüketildiğini tespit ettiklerini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/08/iecrop/beleditye_16_9_1562595757.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/imamoglu-ibbnin-mali-tablosunu-acikladi-kasada-7-milyon-var-borc-58-milyar-lira-5220209/"]

MAKAM ARACI ENFLASYONU

Türkiye’de ekonomik durumun kötü olduğunu ama koşullar iyi olsa da kamunun malının israf edilemeyeceğini kaydeden İmamoğlu “Kamu alanında 16 milyon insanın hakkının olduğu bir yerde her kuruşu dengeli ve hesaplı harcamak zorundasınız. Makam aracı işi bu kurumda bir enflasyon. Enteresan değişimler var. Çok hızlı bir şekilde bazı marka değişiklikleri tespitlerimiz var. ‘X’ marka arabalar varken belediyenin kurumunda, iştirakinde bir baktık ki biz göreve gelince yerine ‘Y’ marka gelmiş. Sözüm ona lüks olan gitmiş biraz daha aşağısı gelmiş. Firmalarla yapılan sözleşmelerde bunu yapabiliyorsunuz, değiştirebiliyorsunuz” dedi.

İmamoğlu, şu anda bilgi alma konusunda zorluklar yaşadıklarını anlatarak bürokrasideki bazı sıkıntıların normal olduğunu söyledi. Daha önce söylediği “Yenikapı’da makam araçlarını sergileyeceğim” sözünün hatırlatılması üzerine de şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sıkıntıları aşacağız. Aştıktan sonra hızlıca dediğimizi yapacağız. Bu cumartesiyi hedef koydum. Arkadaşlarım bu sabah bana bir kısım bürokratik zorlukları anlattılar. Bazı iştiraklerden makul cevaplar alamıyoruz. Bazı müdürlükler bize cevaplarını ulaştıramadılar gibi geri dönüşleri var. Ama eninde sonunda bunu oraya yığacağız. Başka şeyleri de anlatacağız. Hata yapmışsa da hesap soracağız."