Irak sınırında Çukurca ile Yüksekova ilçeleri arasındaki Seriveri bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine, dün akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. Açılan ilk ateşte, 2 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye takviye kuvvetler sevk edildi. Yaralı askerler bölgeden helikopterle alınarak Çukurca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, buradan da Hakkari Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak tedaviye alınan 2 asker de doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı ve şehit oldu. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgede yürütülen hava destekli geniş çaplı operasyonun sürdüğü bildirildi.

VALİ AKBIYIK: YARALILARIN SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, sabah saatlerinde İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ile birlikte Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavileri süren yaralı askerleri ziyaret etti, Başhekimi Operatör Doktor Bekir Doğan'dan sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Vali Akbıyık, yaralılardan birinin Van'a sevk edildiğini belirtti. Yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Vali Akbıyık şehit olan askerlerin ailelerine de başsağlığı dileğinde bulundu.



ŞEHİTLER İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Çatışmada şehit olan 4 asker için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda bugün öğleden sonra tören düzenlendi. Törenin ardından, şehit olan sözleşmeli erlerden Erhan Çiyapul Iğdır'a, Murat Şahin Giresun'a, Şevket Çetin Kırıkkale'ye, Yener Kırıkçı ise Ankara'ya uğurlandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan, Bakan Hulusi Akar imzalı yapılan açıklamada ise "Silah arkadaşlarımız 19 Nisan 2019 tarihinde terörle mücadele harekatında şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize bağsağlığı ve sabır dilerim" denildi.

ANKARA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı'nın şehit olduğu haberini, Ankara'nın Çubuk ailesinde yaşayan ailesine eve gelen askeri yetkililer verdi. İki çocuklarından birini kaybeden baba Mustafa ile anne Ayşe Kırıkçı, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları ve komşuları, taziye için eve akın etti. Şehit Kırıkçı'nın cenazesinin bugün ikindi namazı sonrası ilçede toprağa verilmesi bekleniyor.

[caption id="attachment_4496932" align="alignnone" width="714"] Şehit Er Yener Kırıkçı[/caption]

RAMAZAN BAYRAMINDAN SONRA DÜĞÜN YAPACAKTI!


Şehit Sözleşmeli Piyade Er Murat Şahin’in memleketi Giresun’un Espiye ilçesi Merkez Ulu Camii'nde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanacak.  Şehit Murat Şahin’in dört yıldır sözleşmeli piyade er olarak görev yaptığı ve bekar olduğu öğrenildi. Şehit Sözleşmeli Piyade Er Murat Şahin'in nişanlı olduğu Ramazan Bayramı'ndan sonra düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

[caption id="attachment_4501055" align="alignnone" width="720"] FOTO:İHA - Şehit ateşinin düştüğü Şehit Piyade Er Murat Şahin’in Espiye’nin Yeniköy köyündeki baba ocağındaki evi ise Türk bayraklarıyla donatıldı.[/caption]

[caption id="attachment_4496939" align="alignnone" width="640"] Şehit Er Murat Şahin[/caption]

IĞDIR


Şehit er Erhan Çiyapul’un baba evine acı haber ulaştı. Hakkari’de düzenlenecek törenin ardından Iğdır’a gönderilecek şehidin cenazesinin öğleden sonra memleketi Iğdır’da defnedileceği öğrenildi.

[caption id="attachment_4497065" align="alignnone" width="960"] Şehit Er Erhan Çiyapul[/caption]

Kırıkkale’ye şehit ateşi düştü

Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin'in şehit olduğu haberi, Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesine bağlı İzzetin köyünde yaşayan aileye, sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen askeri yetkililer tarafından verildi. 5 çocuklarından birini kaybeden baba Doğan Çetin ve anne Havva Çetin, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evi ile sokağa Türk bayrakları asıldı.

2015 yılında Erzincan'da vatani görevini yapan Çetin'in, ailesine destek olmak amacıyla Sözleşmeli Er olarak çalışmaya başladığı, 3 yıldır Hakkari'de görev yaptığı öğrenildi.

Bekar olan Şehit Şevket Çetin'in cenazesi, yarın memleketinde toprağa verileceği belirtildi.

[caption id="attachment_4497219" align="alignnone" width="960"] Şehit Er Şevket Çetin[/caption]