Meteoroloji, İstanbul için ‘turuncu’ uyarı verdi. Rüzgar hızının saatte 100 kilometreye kadar çıkabileceğinin ifade edildiği uyarıda “Kuzey ve Kuzeydoğu yönünden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına esmesi bekleniyor. Meydana gelmesi muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır” denildi.

Öte yandan şiddetli fırtınanın bugün gece saatlerinden itibaren başlayacağı ve 31 Aralık sabah saat 09.00’da sona ereceğinin bilgisi paylaşıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ DE UYARDI

İstanbul Valiliği, Meteoroloji'nin uyarısını paylaştı.

Valiliğin paylaşımı şöyle:

* İstanbul’da bu gece (30 Aralık) sabaha kadar devam edecek fırtına bekleniyor.

* Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre bu akşam saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege’de şiddeti saatte 100 kilometreyi bulacak fırtına etkili olacak. Fırtınanın İstanbul’u da etkilemesi bekleniyor.

* Bu akşam saatlerinden itibaren Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde etkili olması beklenen fırtınanın Kuzey ve Kuzeydoğu yönlerinden eseceği ve sabah saatlerine kadar etkili olacağı duyuruldu.

‪* Vatandaşların, sabah saatlerinde sona ermesi beklenen fırtınanın sebep olabileceği ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve karşı tedbirli olmaları gerekiyor. İHA

[old_news_related_template title="MGM uyardı! Yola çıkacaklar dikkat" desc="Yurdu saran soğuk hava dalgası etkili olmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde yapılan son dakika uyarısında bugün başlayacak olan kuvvetli fırtınanın Ege Bölgesi'sinde 31 Aralık Salı gününe kadar etkili olacağını dile getirdi. MGM ayrıca yola çıkacak vatandaşları İç Anadolu'da kuvvetli kar yağışına dikkat edilmesi konusunda uyardı. Hava durumu verilerine göre; bugün ve önümüzdeki birkaç gün Anadolu’da birçok şehirde süren kar yağışı İstanbul’a ise soğuk ve yağışlı hava olarak yansıyacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/29/iecrop/kar-tatili-hakkari_16_9_1577599812.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/meteorolojiden-son-dakika-uyarilari-kuvvetli-kar-yagisi-ve-firtina-5536718/"]