Meteoroloji'nin yaptığı son dakika tahminlerine göre Türkiye uzun süreli bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giriyor. Yarın etkilemeye başlayacak soğuk ve yağışlı hava İstanbul'da 7 gün boyunca etkisini sürdürecek.

7 GÜNLÜK KARA KIŞ YARIN BAŞLIYOR!

Balkanlardan gelecek olan soğuk hava dalgası ve sert rüzgarlar yurdu saracak. Hava sıcaklarının perşembe günü gelecek olan soğuk ve yağışlı haba dalgasının etkisi ile önce Trakya'da, cuma günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde hafta sonundan itibaren ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeği tahmin ediliyor.

son-dakika-kar-tahminleri

İSTANBUL VE ANKARA 9 OCAK'A KADAR KARLI

İstanbul'da henüz kendini tam olarak göstermeyen kar yağışı tahminlere göre bu soğuk hava dalgasının etkisiyle günler boyunca etkili olacak. Ankara'ya ise kar İstanbul'dan bir gün sonra gelecek. İzmir'de ise birkaç gün sağanak yağış ardından soğuk ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Küresel tahmin sistemleri simülasyonlarına göre cuma günü İstanbul'un tamamında kar görülecek. Küresel tahmin sistemleri simülasyonlarına göre cuma günü İstanbul'un tamamında kar görülecek.


KAR BUGÜNDEN ETKİLEMEYE BAŞLAYACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Kayseri, Niğde, Sivas, Karaman, Çorum, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Muş, Ağrı ve Bingöl çevreleri ile Trabzon'un ve Giresun'un iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Antalya, Mersin, Adana ve Hatay çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) yağmur ve sağanak, Antalya'nın yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara, Ege ve Akdeniz'in kıyı kesimleri ve Sinop çevreleri ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

AFAD'DAN FLAŞ UYARI

Edirne Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, (AFAD) il genelinde yarın günü etkili olması beklenen fırtına sonrası, soba zehirlenmeleri, çatı uçması ve kar yağışı sonrası tipi  gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Edirne'de AFAD, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Perşembe günü Edirne genelinde zaman zaman hızı saatte 100 kilometreye ulaşması beklenen fırtına nedeniyle uyarıda bulundu. Açıklamada şöyle denildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan, 02.01. 2018 tarih uyarı raporunda, rüzgarın Perşembe günü öğle saatlerinde batı kesimlerinden başlayarak Cuma sabah saatlerine kadar bölge genelinde kuzeyli yönlerden fırtına şeklinde eseceği, bölgemizin güneydoğusunda ise güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerinden kuvetli fırtına (60-90, kuzey kıyılarında yer yer 100 kilometre/saat) şeklinde esmesi bilgilendirmiştir. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç  ve direklerin devrilmesi, soba  ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi) kar yağışı ve ya  kar örtüsü olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekir."