AKP’li bir ilçe yöneticisinin, Kadıköy’de bir sandıkta, sandık kurulu üyelerinin oy sayımını yanlış yaptığına yönelik ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı.

[old_news_related_template title="Son dakika: CHP'li Canan Kaftancıoğlu İstanbul'daki son durumu açıkladı!" desc="CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, katıldığı bir canlı yayında İstanbul'daki son durumu açıkladı. Kaftancıoğlu, YSK'nın başta 51 sandığın sayılması kararının 63'e çıktığını ve bu sandıkların büyük bir bölümünün sayıldığını belirtti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/09/iecrop/kaftancioglu-aa_16_9_1554843994.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-chpli-canan-kaftancioglundan-istanbul-aciklamasi-4362294/"]

Kartal’da ise bir sandıktaki verilerin hatalı girildiği, sandıktan çıkan sonucun kasıtlı olarak sisteme hatalı kaydedildiği iddiası üzerine ayrı bir soruşturma başlatıldı.

“Görevi kötüye kullanma" suçu ve Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 164. maddesi uyarınca başlatılan soruşturma kapsamında söz konusu sandık kurulu üyelerinin tespitine yönelik çalışma başlatıldı.