Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre yeni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul 2. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda 1994 yılındaki mazbata teslim töreninin fotoğrafını gösterdi. İmamoğlu “Yıl 1994. Refah Partisi Genel Başkanı geliyor, SHP'li İBB Belediye Başkanı Nurettin Sözen ve o seçimi kazanan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ikisinin elini ayağa kaldıran, rahmetli Sayın Necmettin Erbakan. Nedir yani? Hangi dönemde yaşıyoruz. 21. yüzyıldayız. 2019'dayız. Sene 1994. 25 yıl önce, 25 yıl sonra, kazananın elini ayağa kaldırmak bu kadar zor mu Allah aşkına? Gelin elimizi ayağa kaldırın. Biz de bu cennet vatanın saygın bir vatandaşı olarak, 82 milyon saygın vatandaşın yaşadığı bu cennet vatanın ve 16 milyon insanın yaşadığı bu cennet İstanbul'un belediye başkanlığını en güzel şekilde yapmaya başlayalım. Normalleşelim. Çağrım budur, adalet istiyorum'' dedi.



MAZBATAMIZI TALEP EDİYORUZ

İmamoğlu konuşmasına “Sizleri yine kampanya merkezinde ağırlıyoruz, gönül isterdi ki sizi İBB binasında ağırlayalım” diyerek başladı. Seçim sürecinin farklı bir şekilde evrildiğini belirterek “Türkiye'nin bir yerel seçim yaşadığını defalarca dile getirdim. Biz, bunu dile getirirken, başka kavramlar sürecin içine dahil edilmeye çalışıldı. İstanbul'u yönetmeye talibiz dedik. Biz, adalet istiyoruz. Biz, toplumun 16 milyon insanın vicdanının, bu seçimin karşılığında seçilmiş olan, oyları ile beraber YSK'nın açıkladığı oylarla birlikte mazbatamızı talep ediyoruz. YSK'yı göreve davet ediyoruz. Sürecin en titiz şekilde, en hassas şekilde yönetilmesini istirham ediyorum” diye konuştu.

İÇ HESAPLAŞMALARINA İSTANBUL’U KURBAN ETMESİNLER

24 Haziran sonrası ve bu seçim öncesine kadar AKP’li yöneticilerin “Türkiye en güvenilir seçim mevzuatına sahip”, ''Türkiye, seçimler için en güvenilir yerdir'' şeklindeki açıklamaları hatırlatan İmamoğlu şöyle devam etti: “Sonrasında ne oldu ki, bir anda bu seçim, ‘'Türkiye Cumhuriyeti seçimlerinin en karanlık seçimi’ diyebilecek bir hale gelinmiştir. Süreç, dipsiz kuyu haline getirilmek istenmiştir. İBB seçiminde, parti yöneticileri başarısız olmuş olabilirler, parti örgütü başarısız olmuş olabilir. Bu hesaplaşmayı bizim üzerimizden yapmaya çalışıyor olabilirler. Hatta İstanbul halkını bu tehlikeli sürece dahil etmeye çalışıyor olabilirler. Ama bilsinler ki burada CHP var, biz varız, ben varım, sürece hakim bir şekilde bu sistemi takip ediyoruz. Kendi iç hesaplaşmalarına bu ülkenin seçimini, İstanbul'u kurban etmesinler. Dünya bizi takip ediyor”

İmamoğlu Sözcü.com.tr’nin kullandığı fotoğrafı gösterdi. Fotoğrafta Erbakan, Erdoğan ve dönemin İBB Başkanı Nurettin Sözen’in elini kaldırıyor.


OYUNCAKLARI ELİNDEN ALINMIŞ GİBİ…

İmamoğlu, “3-5 kişi sanki oyuncağı elinden alınmış gibi davranarak, kendi iç hesaplaşmaları üzerinden Türkiye'nin itibarını zedelemesin. Bu şekilde Türkiye zarar görür” uyarısında bulundu.

ZAMAN KAZANIYORLAR

Sürecin bu şekilde zaman kazanmak için uzatılıyor olabileceğini dikkat çeken İmamoğlu şunları söyledi:
“İstanbullu'nun kaybedecek bir dakikası yok. Yani İBB içinde bu süreçte neler olabileceğine dair bir takım elbette duyum ve somut tespitlerimiz var. Bazı kuruluşlara başvurup iptal edemedikleri dijital verilerin silinmesi için neler yaptıklarını biliyoruz. İSPARK'ta neler döndüğünü biliyoruz. Personelin nasıl baskı altına alındığını biliyoruz. Bizler seçilmişleriz, bizler geçiciyiz. Orada çalışanlar ise daimi unsurlar. Kendilerine yaptırılmak istenen usulsüz iş ve işlemlere, ‘dur’ desinler. 16 milyonun vicdanı onların elinde.”