İstanbul'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından okullar dün tatil edilmişti. Tatilin bugün de devam edip etmeyeceği merak edilirken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Bazı sosyal medya hesaplarında İstanbul’da deprem nedeniyle eğitim öğretimin yarın tatil edildiği yönünde doğru olmayan paylaşımlarda bulunulduğu anlaşılmıştır. 7060 okulda tarama çalışmaları devam etmektedir. Saat 20.00 itibariyle gerekli açıklama yapılacaktır."



 

[old_news_related_template title="Son dakika... İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa'da okullara deprem tatili" desc="İstanbul'da Silivri açıklarında meydana gelen 5,8'lik depremin ardından kentte büyük panik yaşandı. İstanbul'daki okullar tatil edildi. Depremin şiddetli hissedildiği Yalova, Kocaeli ve Bursa'da da öğrenciler evlerine gönderildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/26/iecrop/resim1_9500472_16_9_1569497780.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-istanbulda-okullara-deprem-tatili-5355600/"]

OKTAY: YARIN OKULLAR AÇIK

Konuyla ilgili en net bilgi ise İstanbul Valiliği'nde gerçekleştirilen kriz toplantısının ardından geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada, "Yarın (bugün) okulları tatil ettirecek herhangi bir hususa rastlanmadı. Dolayısıyla yarın (bugün) okullar açık olacak" diye konuştu.

VALİ YERLİKAYA DA SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Vali Yerlikaya da, sosyal medya hesabından "Yarın (bugün) okullarımızda eğitim ve öğretime devam edilecektir" dedi.



"İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müz aracılığıyla 7060 okulumuzda gerekli incelemeler yapılmıştır.

Bu incelemeler sonucunda eğitim öğretime ara verilmesini gerektirecek herhangi bir olumsuz duruma rastlanılmamıştır.

Yarın okullarımızda eğitim ve öğretime devam edilecektir."