Belediye başkanlığından istifasını ilk kez SÖZCÜ’nün duyurduğu AKP’li Ayhan Yılmaz, kararının gerekçelerini anlattı. Sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini kaydeden Yılmaz "Özel değilse sağlık sorununuzu açıklar mısınız?" sorusuna, "Özel bir durum, bana kalsın..." demekle yetindi.

BÖYLE OLSUN İSTEMEZDİM


Ayhan Yılmaz, RP-FP ve AKP’de aktif siyasetin içinde oldu. Ankara teşkilatının sevdiği bir isim olan Yılmaz, şunları söyledi:

“Gece gündüz demeden, hep millet ve hizmet odaklı çalıştım. Böyle olsun istemezdim. Ama kader karşıma sağlık konusunu çıkardı. Bir süre dinleneceğim. Sağlığımın el vermesi halinde genel merkezde yerel yönetimler biriminde çalışmaya devam edeceğim. Dünya gelip geçici, zaman hızla akıyor. İnanın hiçbir zaman makam, mal, mülk peşinde olmadım. Çünkü onlar da gelip geçici. Her zaman arkamdan iyi şeyler söylenmesini tercih ettim”

O AİLEYİ UNUTMADI


Yılmaz seçim çalışması sırasında Pursaklar’da organ nakli olan dar gelirli bir aile ile ilgili yaşadığı anekdotu da SÖZCÜ’ye anlattı ve şunları söyledi:

“Seçim çalışması sırasında organ nakli olan bir kadın geldi. İlaç parası 3 bin 300 lira, sosyal güvenlik de karşılamıyor. Bir aylık ilacına destek olduk. Geçen hafta da talepte bulunmuş, yardımcı olan çıkmamış. Bize utana sıkıla geldi. Eş-dost 2 aylık ilacı için yardımcı olduk. Keşke nefesim yetse de daha fazla hizmet edebilseydim...”