İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal'da dün saat 16:00 sıralarında çöken binanın enkazı önünde gazetecilere bilgi verdi. Çevredeki 7 binanın boşaltıldığını belirten Vali Yerlikaya "Bunlardan 10 katlı Yunus Apartmanı'nın durumu riskli, Çalışmalar 3 kez bu binadaki risk nedeniyle durdu." dedi.


HAVVA İLE İRTİBAT SAĞLANDI


Vali Yerlikaya, enkazda bulunan Havva isimli bir küçük kızla da irtibat sağlandığını açıkladı. Vali "Kızımızla AFAD ekipleri konuşuyor. İnşallah onu kısa sürede enkazdan çıkaracağız. Havva'yı da Mahmut Tayyip Alemdan gibi kurtaracağız" dedi.

5 yaşındaki Havva enkazdan sağ olarak çıkarıldı

HAVVA KURTARILDI


Vali'nin bu açıklamasından dakikalar sonra müjdeli haber geldi. 5 yaşındaki Havva Tekgöz, AFAD ekipleri tarafından enkazdan çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

BAKAN KURUM: ENKAZDAN SESLER ALIYORUZ


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal’da çöken ve en son enkazından 5 yaşındaki Havva Tekgöz’ün kurtarıldığı apatrmanla ilgili şunları söyledi: “Alanın geneline baktığınızda maalesef ruhsat projelerinin dışında yapılmış yapılar var. Mevcutta zemin artı 5 olan ancak yerinde zemin artı 7, 9, 10 katlı binalar mevcut. Riskli gördüğümüz alanda ne kadar bina varsa o binalarla ilgili bilirkişi raporları doğrultusunda işlemler yapılacak”

3 ÖLÜ, 13 YARALI

43 kişinin ikamet ettiği 14 daireli 8 katlı binanın enkazından şimdiye kadar 3 kişinin cesedi çıkarıldı, 13 kişi de yaralı olarak kurtarıldı.

Yaralı olarak kurtarılanlar;
1- Hilal Tuana Alemdar (13 yaşında, genel durumu iyi, Bezmialem Dragos Hastanesi)
2- Halil İbrahim Alemdar (23 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
3- Adem Alemdar (47 yaşında, ameliyat oldu, yoğun bakımda, Kartal EAH)
4- Safiye Alemdar (44 yaşında, ameliyatta, Kartal EAH)
5- Adile Oral (77 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
6- Nazan Tekgöz (37 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
7- Güler Yılmaz (56 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
8- Bahriye Aktar (75 yaşında, yoğun bakımda, Kartal EAH)
9-Tayyip Mahmut Alemdar (9 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
10- Ali Alemdar (75 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
11- Hüsniye Yaman (59 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
12- Leyla Yaman (63 yaşında, genel durumu iyi, Kartal EAH)
13- Havva Tekgöz (5 yaşında)

Hayatını kaybedenler;


1- Ayşe Alemdar (45 yaşında)
2- Yıldız Gündüzoğlu (33 yaşında)
3- Kimlik tespit çalışmaları sürüyor

[old_news_related_template title="İstanbul Kartal'da 8 katlı bina çöktü: 3 ölü, 12 yaralı" desc="İstanbul Kartal'da Cevizli Mahallesi Sema Sokak'ta, altında bir tekstil atölyesinin bulunduğu, toplam 14 daireli 8 katlı bir bina çöktü. Enkaz altında kaldığı belirtilen kişilerin kurtarılması için arama kurtarma çalışması başlatıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kartal'da binanın çökmesi sonucu 3 kişinin öldüğünü, 12 kişinin yaralı kurtarıldığını bildirdi. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, bina hakkında yıkım kararı olduğu iddialarını yalanlarken, İstanbul Valisi Yerlikaya ise 'Binanın 3 katı kaçak yapılmış' dedi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, binanın çökmesine ilişkin soruşturma başlatırken İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği de binanın çökmesiyle ilgili yayın yasağı kararı verdi. Öte yandan, çöken binanın hemen yanında bulunan ve boşaltılan bina ise çökme tehlikesine karşı lazerle sık sık kontrol ediliyor. İstanbul Valiliği, 9 yaralının genel durumunun iyi olduğunu, 3 yaralının da yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğünü bildirdi. Valilik ayrıca hayatını kaybeden 3 kişi ve 12 yaralının da kimlik bilgilerini paylaştı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/resimid_73936671_7393667_16_9_1549516365.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/istanbul-kartalda-8-katli-bina-coktu-3-olu-12-yarali-3429010/"]