Irak'ın kuzeyindeki Metina bölgesinde Ağustos ayında MİT ve TSK'nın ortak operasyonunda etkisiz hale getirilen PKK'lı 'Tekoşer Zagros' kod adlı Müsluh Ike'nin kırmızı kategoride arandığı ortaya çıktı.

Başına 4 milyon lira ödül konan Müsluh Ike'nin, 1990'lı yıllarda örgüte katıldığı, Şemdinli ve Çukurca'da gerçekleştirilen birçok eylemin azmettiricisi olduğu belirlendi. Hakurk alan sorumlusu iken Abbas Kod Duran Kalkan'dan eğitim aldıktan sonra 2019 yılı itibarıyla Metina alan sorumluluğuna getirilen Müsluh Ike, kırmızı kategoride aranıyordu.


1973 doğumlu olan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine kayıtlı Müsluh İke'nin 1997 yılından beri asker kaçağı olarak arandığı, 'Tekoşer' kod adını kullanan terörist hakkında geçen yıl gaiplik (uzun bir süre haber alınamayan ve ölme olasılığı yüksek olan kişilerin, mahkeme kararı ile hukuki olarak kişiliğine son verilmesi) kararı verildiği ortaya çıktı.

GRİ LİSTEDE YER ALAN DHKP/C'Lİ TERÖRİST YAKALANDI

Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan terör örgütü DHKP/C'nin sözde silahlı propaganda birliği sorumlusu 1984 doğumlu Çiğdem Şenyiğit, İstanbul'da yakalandı.



Çiğdem Şenyiğit, 30 Temmuz 2012'de de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine saldırıda bulunmak için Hırka-i Şerif Camisi'ne girdikten sonra çarşaf giyerek çıktığı esnada polis ekiplerince yakalanmıştı. Üzerinden eylemde kullanacağı değerlendirilen silah ele geçirilen Şenyiğit, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

EKİM AYINDA 175 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ekim ayında yapılan operasyonlarda aralarında kırmızı kategoride 3, turuncu kategoride 3, gri kategoride 11 sözde üst düzey teröristin bulunduğu 175 terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı. (AJANSLAR)