İYİ Parti Genel Merkezi, belediye başkanlığı için aday listeleri tesliminin bugün saat 17.00 itibarıyla sona ermesinin ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz'ın adaylık başvurusunun 'geç kaldığı' gerekçesiyle kabul edilmemesi ile ilgili açıklama yaptı.

[old_news_related_template title="İYİ Parti'nin Mersin adayı Burhanettin Kocamaz'dan ilk açıklama" desc="İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz, evraklarının İl Seçim Kuruluna zamanında teslim edilmemesiyle ilgili açıklamada bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/kocamaz_16_9_1550604867.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-iyi-partinin-mersin-adayi-burhanettin-kocamazdan-ilk-aciklama-3596254/"]

Açıklamada, "Bu, İYİ Parti'ye yönelik 'dahili' bir operasyondur" denildi. Açıklamada ayrıca Mersin il başkanının görevinden alındığı belirtildi.

[old_news_related_template title="CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayları belli oldu!" desc="CHP ve İYİ Parti'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nın listelerini YSK'ya vermesinin ardından işbirliği yapılan bölgelerde kesinleşti. Verilen listelere göre Millet İttifakı, 23'ü büyükşehir toplam 50 ilde ittifak adaylarını desteleyecek. İttifak yapılan 23 büyükşehirden 13'ü CHP'ye 10'u da İYİ Parti'ye bırakıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/millet_16_9_1550587673.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/millet-ittifaki-50-ilde-isbirligi-yapti-3593307/"]

İYİ Parti'den yapılan açıklama şöyle;

"Büyük Türk Milleti;

Kurulduğu günden bu yana, türlü engeller ve oyunlarla karşılaşan İYİ Parti, bugün bir sınavdan daha geçmektedir.

31 Mart Yerel Seçimleri için ‘Aday Listeleri’nin teslimi, bugün saat 17:00 itibarıyla sona ermiştir.

Partimizin aylar süren çalışmalar sonunda belirlediği adaylarından oluşan listeler de, bugün itibarıyla İl Seçim Kurulları’na teslim edilmiştir.

Ancak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız sayın Burhanettin Kocamaz’ın adaylık evrakı, İl Yönetimi tarafından, saat 17:00’den sonra Seçim Kurulu’na götürüldüğü gerekçesi ile kabul edilmemiştir.

Bu bir ihmal değildir. Bu bir sorumsuzluk da değildir.

Bu, İYİ Parti’ye yönelik “dahili” bir operasyondur.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanacağı herkes tarafından kabul edilen, sayın Burhanettin Kocamaz’ın ve dolayısıyla partimizin yoluna örülen bu duvar, Türkiye’de siyasetin getirildiği noktayı tariflemek bakımından ibret vericidir.

İl Başkanı görevinden alınmıştır.

Ancak, bu tablonun asıl sorumlusu ve nedenlerini araştırıp bulmak, boynumuzun borcudur.

Bu hem siyaset ahlakına, hem de refahı için siyaset yaptığımız Aziz Milletimize karşı, ertelenemez görevimizdir.

İYİ Parti, ilk günden beri, engelleri aşa aşa, duvarları yıka yıka yol aldı.

Şundan herkes emin olsun ki, bu engeli de yıkıp geçeceğiz."

YSK KARAR VERECEK

Listelerin teslimi mesai saati bitiminden yaklaşık 15 dakika sonra gerçekleşirken, YSK görevlilerinin listeyi tutanak tutarak teslim aldığı belirtildi. Kocamaz'ın adaylığının ise YSK'nın alacağı karar doğrultusunda kesinlik kazacanacağı öğrenildi.

KOCAMAZ'DAN İLK AÇIKLAMA

Burhanettin Kocamaz olayla ilgili olarak, "Sevgili Mersinliler,Değerli Yol Arkadaşlarım;Seçimi açık ara alacağımız bir durumda iken Parti içinden vurulduk. Biz vurulduk. Biz ne ihanetler gördük!Ama asla yılmadık.Maalesef Sayın Hamit Tuna’nın göreceksiniz Kocamaz İYİ Partiden de aday olamıyacak değerlendirmesi doğru çıktı.

Şunu herkes bilmelidir ki henüz son sözümüzü söylemiş değiliz. Kim ne derse desin. Biz hala pes etmedik. Herkes rahat olsun ve bizi izlemeye devam etsin. Mutlaka bir yol bulacak ve Mersin’i entrikalar ve ayak oyunlarıyla birilerine teslim etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="İYİ Partililer Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı" desc="Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz'ın iddiaya göre adaylığının riske girmesinin ardından partililer, destek için Belediye binasının önünde toplandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/mersin-dha-31_7496695_16_9_1550602705.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-iyi-partililer-mersin-buyuksehir-belediyesi-onunde-toplandi-3595190/"]