2 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek adli yıl açılış töreni için Yargıtay tarafından barolara yapılan daveti, İzmir, İstanbul, Ankara başta olmak üzere 11 baro reddetmişti.

FEYZİOĞLU KATILACAĞINI AÇIKLADI

Kararı merakla beklenen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun 2 Eylül'de Külliye'deki törende olacağı açıklandı. Sözcü'ye konuşan TBB yetkilileri; Metin Feyzioğlu'nun törene katılacağını ayrıca Yargıtay Başkanı'ndan sonra savunmanın diğer ayağı olarak yargı konuları ile ilgili bir konuşma yapıp önerilerde bulunacağını bildirdiler. TBB yetkilileri, Sözcü'nün sorusu üzerine "Yapılan kanun değişikliği ile Barolar Birliği Başkanı'nın konuşması kaldırılmıştı. 2 yıl aradan sonra aynı gelenek yeniden başlatılmış olacak. Bizim için önemli bir gelişme" dediler.

"SORUNLARIN KONUŞARAK ÇÖZÜLECEĞİNE İNANCIMIZ TAMDIR"

Türkiye Barolar Birliğinden yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Yargıtay Başkanlığı’nın Adli Yıl Töreni’ne Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nı davet etmesi üzerine konu Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nda tüm yönleriyle görüşülmüştür. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu törene katılım sağlanmasına karar vermiştir. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu törene katılacak ve eskiden beri gelen geleneğin devamı olarak Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit ile birlikte Adli Yıl açış konuşmasını yapacaktır. Meslektaşlarımızın ve milletimizin beklentisi sorunlarımızın konuşarak çözülmesidir. Bizim de sorunları konuşarak, iletişim kurarak hep birlikte çözebileceğimize inancımız tamdır."

[caption id="attachment_5286060" align="aligncenter" width="885"] FOTO:AA[/caption]

'FEYZİOĞLU İÇİN' KALDIRILMIŞTI

2014 yılındaki Danıştay töreninde, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına o dönem Başbakanlık koltuğunda oturan Erdoğan, ayağa kalkarak sert tepki göstermiş, uzun süre konuşulan bu 'tartışmanın' ardından, TBB Başkanlarının konuşması; Danıştay, Adli Yıl Açılışı gibi törenlerden çıkarılmıştı.

[old_news_related_template title="Ankara Barosu da Yargıtay'ın davetini reddetti: Atamızın huzurunda karşılayacağız" desc="2 Eylül tarihinde Saray'da gerçekleştirilecek adli yıl açılış töreni için Yargıtay tarafından barolara yapılan daveti, İzmir, İstanbul, Muğla, Antalya, Adana, Aydın ve Ordu barolarının ardından Ankara Barosu da reddetti. Yargıtay'ın davetine İzmir, İstanbul, Muğla, Antalya, Adana, Aydın ve Ordu barolarından da ret yanıtı gelmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/08/17/iecrop/thumbs_b_c_47571fe062615ee0e0f7b52a2105e859_16_9_1566027476.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ankara-barosu-da-yargitayin-davetini-reddetti-atamizin-huzurunda-karsilayacagiz-5285961/"]