Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün sınır bölgesindeki bir üsse PKK/YPG’li teröristler tarafından Irak'ın kuzeyinden havan atışı yapıldığı bildirildi.

[old_news_related_template title="Suriye'de çatışma: Bir yüzbaşı şehit, bir binbaşı yaralı | Son dakika" desc="Suriye’nin Azez bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, bir yüzbaşı şehit olurken, bir binbaşı ise ağır yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/04/iecrop/sehit-kapak-640x360-1_16_9_1556974849.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/suriyede-catisma-bir-yuzbasi-sehit-bir-binbasi-yarali-4673823/"]

Teröristlerin saldırısı sonucu 3 askerin şehit olduğu, bir askerin de yaralandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olay sonrası teröristlere ait hedefler meşru müdafaa hakkı kapsamında bölgedeki kara ateş destek vasıtalarımız ile derhal ateş altına alınmış olup, hava harekatı ile desteklenen operasyonlar da başlatılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz."

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: Suriye ve Hakkari'den gelen acı haberlerle yüreğimiz yandı " desc="Suriye ve Kuzey Irak'tan art arda gelen şehit haberleriyle ilgili açıklama yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'YPG/PKK'lı teröristlerin alçakça saldırıları sonucu şehit olan askerlerimize Allah´tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/04/iecrop/kk_16_9_1556987047.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/kilicdaroglu-suriye-ve-hakkariden-gelen-aci-haberlerle-yuregimiz-yandi-4675832/"]

ACI HABER ADANA'YA ULAŞTI

Şehit olan askerlerden birinin Adana'nın İmamoğlu ilçesi Sevinçli Köyü'nden Sözleşmeli Er Mehmet Erdoğan olduğu öğrenildi. Şehit Mehmet Erdoğan'ın 3 ay önce evlendiği belirtilirken oğullarının şehit haberini alan baba evinde ise yas hakim oldu. Şehit Mehmet Erdoğan cenazesinin yarın öğleden sonra Sevinçli Köy Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.



Saldırıda şehit olan Ethem Barış'ın da Konya'nın Ilgın ilçesinde yaşayan ailesine şehadet haberi verildi. Şehidin Argıthanı Mahallesi İbrahim Paşa Caddesi'ndeki baba ocağına giden Kaymakam Yunus Fatih Kadiroğlu ve beraberindekiler, aileye acı haberi verdi. Şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı.

Argıthanı Mahallesi Muhtarı Şenol Özmen, şehidin ilçede yaşayan ikiz kız kardeşi olduğunu belirterek, "Şehidimiz 4 yıldır görev yapıyordu. 6 ay kadar önce nişanlanmıştı. Bayram sonu da düğün yapmayı planlıyordu. Ilgın'ımızın, Konya'mızın ve ülkemizin başı sağ olsun" dedi.



AFYONKARAHİSAR'DA ŞEHİT ACISI

Hakkari'deki bir üs bölgesine YPG/PKK'lı teröristler tarafından Irak'ın kuzeyinden yapılan havan atışları sonucu yaşamını yitiren piyade sözleşmeli er Servet Akkuş'un şehadet haberi Afyonkarahisar'daki ailesine ulaştı. Akkuş'un evli olduğu ve 3 aylık bir erkek bebeğinin bulunduğu öğrenildi.



SURİYE'DEKİ SALDIRIDA 2 ASKER YARALANDI

Öte yandan Suriye'de İdlib'in güneyinde Hama kentinin kuzeyinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 10 nolu gözlem noktası yakınlarına topçu atışı ile saldırıda bulunuldu. Saldırıda 2 asker hafif yaralandı. Yaralı askerler bölgeye sevk edilen helikopterler ile tahliye edildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ından yapılan açıklamada, "Suriye İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinin güneyinde yer alan bir Gözlem Noktamıza rejim bölgesinden yapıldığı değerlendirilen havan atışlarının isabet etmesi sonucunda iki kahraman silah arkadaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Türkiye’ye tahliye edilerek tedavilerine başlanan yaralılarımıza acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

SURİYE'DEKİ ÇATIŞMADA YÜZBAŞI ŞEHİT OLMUŞTU

Gün içerisinde Suriye’nin Azez bölgesinde de PKK/YPG'li teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmıştı. Yaşanan çatışmada bir yüzbaşı şehit olurken, bir binbaşı ise ağır yaralanmıştı. DHA