Meclis Genel Kurulunda, Alevilerin sorunları hakkında konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz arasında gerginlik yaşandı.

TBMM'DE GERGİN OTURUM

TBMM Genel Kurulunda İYİ Parti'nin atanamayan öğretmenlere ilişkin grup önerisi ele alındı.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, iktidarın her ile üniversite açtığını ancak mezunların istihdamını planlamadığını söyledi.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, YÖK'ün eğitimde her işe karıştığını ancak ülkenin istihdam ihtiyaçlarına uygun planlama yapamadığını ileri sürdü.

FOTO: Sözcü - Zekeriya Albayrak


Türkiye'de 110 bin öğretmen açığı bulunduğunu anlatan Toğrul, bu gençlerin atanmadığını, ücretli öğretmen istihdam edildiğini söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, elindeki fotoğrafları göstererek, Ankara Çankaya'da 4 çocuk sahibi Ramazan Gezer'in fizik öğretmeni olduğunu ancak 17 yıldır atanamadığı için kağıt toplayarak geçimini sağladığını belirtti.

AKP Siirt Milletvekili Osman Ören, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ihtiyacının, Hazine ve Maliye Bakanlığınca kullanım izni verilen kadro sınırında karşılanabildiğini anımsattı.

En yüksek sayıdaki kadroların Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edildiğini, bunun da partisinin eğitime verdiği önemi ortaya koyduğunu anlatan Ören, 2003- 2019 arasında 651 bin 664 öğretmen ataması yapıldığını, halen görev yapan 946 bin 114 öğretmen bulunduğunu bildirdi.

Ören, "Hükümetlerimiz döneminde atanan öğretmen sayımız, mevcut resmi öğretmen sayısının yüzde 69'una karşılık gelmektedir. Bu, aynı zamanda, genç bir öğretmen kadrosuna sahip olduğumuzu gösterir. Nitekim, 40 yaş ve altındaki öğretmen sayımız toplam öğretmen sayımızın yüzde 65'ine tekabül etmektedir." diye konuştu.

İYİ Parti'nin grup önerisi kabul edilmedi.