Kaza, saat 23.30 sıralarında TEM Otoyolu´nun Bolu Dağı mevkiinde meydana geldi. İstanbul´dan Diyarbakır´a giden Hilmi Gündüz idaresindeki 34 VKF 21 plakalı yolcu otobüsü, İsmail Özdemir yönetimindeki 27 GA 076 plakalı TIR´a arkadan çarptı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye Bolu ve Düzce´den 112 Acil, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada ilk belirlemelere göre otobüs sürücüsü ile birlikte 37 kişi yaralandı. TIR sürücüsü ise kazadan yara almadan kurtuldu.



ŞOFÖR VE MUAVİNLER 2 SAATTE KURTARILDI

Kazada otobüsün ön kısmında bulunan sürücü ve 2 muavin bulundukları yerde sıkıştı. İtfaiye ekipleri sıkışan otobüs şoförü ve muavinleri yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu bulunduğu yerden kurtardı. Aralarında çocukların da bulunduğu yaralılar ilk müdahalelerinin ardından Düzce ve Bolu´daki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 19´unun Bolu, 18´inin de Düzce´deki hastanelere kaldırıldığı öğrenildi.

TIR SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

Kazaya karışan TIR sürücüsü İsmail Özdemir ise jandarma tarafından gözaltına alınarak Düzce İl Jandarma Alay Komutanlığına getirildi.

Kaza nedeniyle TEM Otoyolu´nun Bolu Dağı geçişinin Ankara yönünde ulaşım yaklaşık 2 saat boyunca tek şeritten sağlandı. Sisin de etkili olduğu yolda zaman zaman uzun araç kuyrukları oluştu. Araçların kaldırılmasıyla trafik normale döndü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.