Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Venezuela'da Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Kalın, paylaşımda şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanımız, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu arayarak Türkiye'nin desteğini ifade etti ve 'Maduro kardeşim! Dik dur, yanındayız' dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika | Maduro ABD ile bütün ilişkileri kestiğini açıkladı" desc="ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'daki muhalefetin lideri Juan Guaido'yu geçici cumhurbaşkanı olarak tanıdığını açıkladı. ABD yönetiminin diğer ülkelere de benzer yönde tavsiye vermesinin ardından Kanada hükümeti de harekete geçti ve Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanıdığını ilan etti. Güvenlik güçlerinin sokaklarda protesto düzenleyenlere karşı müdahale etmeye başladığı bildirilirken, Devlet Başkanı Maduro ise devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, ABD ile bütün diplomatik ilişkinin kesildiğini ve bütün ABD'li diplomatların 72 saat içinde ülkeyi terk etmesi gerektiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/venezuela-reuters-2-1_16_9_1548268513.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-trumptan-flas-venezuela-hamlesi-3244007/"]

Türkiye, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde bütün darbe girişimlerine karşı ilkeli duruşunu koruyacaktır."

ibrahim-kalin-twitter

Kalın, mesajının sonunda "#WeAreMADURO" etiketine de yer verdi. AA