Mardin Nusaybin’e YPG’li teröristler tarafından havanlı saldırı düzenlendi. YPG’li teröristlerin gün boyuncu peş peşe attıkları havan mermilerinin bazıları ilçe merkezindeki sivil alanlara isabet etmesiyle çok sayıda kişi yaraladı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Suruç'a havan saldırısı: İki kişi hayatını kaybetti" desc="Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgelerden Suruç'taki sivillere yönelik düzenlediği havan mermili saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonrası ilçede güvenlik güçleri alarma geçti... Suruç'ın ardından bir saldırı da Nusaybin'e yapıldı. Saldırı sonrası bölgede yaralıların olduğu öğrenildi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/11/iecrop/suruc_16_9_1570799957.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-suruca-havan-saldirisi-2-kisi-hayatini-kaybetti-5384073/"]

HASTANEYE SEVK EDİLDİLER

Patlama seslerinin ardından olay yerlerine çok sayıda sağlık görevlileri ve polis ekipleri sevk edildi. Havan mermilerinin düştüğü yerde yaralananlar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından hastanelere götürüldü.



VALİLİK AÇIKLADI

Mardin Valiliği'nden gelen açıklamada, Nusaybin'deki havan saldırısında 8 sivilin hayatını kaybettiğini, 35 kişinin de yaralandığını duyurdu.

SURUÇ'A DA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de işgali altındaki bölgelerden Şanlıurfa Suruç'taki sivillere yönelik düzenlediği havan mermili saldırıda da 2 kişi hayatını kaybetmişti.

DÜN DE 3 CAN KAYBI VARDI

Dün de hainler Şanlıurfa’nın Akçakale, Birecik ve Ceylanpınar ilçelerine saldırmıştı. Saldırılarda biri 9 aylık bebek, ikisi 11 yaşında çocuk, üç kişi yaşamını yitirmiş, 45 kişi de yaralanmıştı.

NUSAYBİN'DE KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Suriye'nin Kamışlı kentinde, terör örgütü PKK/PYD-YPG'lilerin Mardin'in Nusaybin ilçesine düzenlediği havan ve roketli saldırılarda toplam 11 sivilin şehit, 63 kişinin de yaralanmasının ardından Vali Mustafa Yaman Başkanlığında güvenlik birimleri ve kurum müdürlerinin yer aldığı kriz merkezi oluşturuldu. Kriz merkezinde Nusaybin'deki halkın ve ilçenin güvenlik konuları görüşüldü.