Küçükçekmece’ye bağlı Kanarya Mahallesi’nde, 22 Nisan günü saat 14.00 sıralarında, evinin önünde oynayan 5 yaşındaki M.E. cinsel istismara uğramıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, ekipleri çevredeki birçok kamerayı incelemeye alarak alan çalışması yaptı. Yapılan araştırmalar sonucu cinsel istismarda bulunduğu belirlenen 18 yaşındaki Pakistanlı M.V.'yi gözaltına aldı.

8 kişinin de ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındığı açıklandı. Bir taraftan sorgulamalar sürerken, bir taraftan da emniyete gelen görgü tanıklarının teşhis işlemleri devam ediyor.

BAKAN SOYLU DA AÇIKLADI


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da istismar olayının üçüncü gününde, olayın failinin yakalandığını duyurdu. Soylu "Küçükçekmece'deki çocuğa saldırı faili yakalandı" dedi. Bakan Soylu konuyla ilgili Valiliğin açıklama yapacağını da belirtti.

KÜÇÜKÇEKMECE’DEKİ CİNSEL İSTİSMARIN DETAYLARI


Küçükçekmece’ye bağlı Kanarya Mahallesi’nde, 22 Nisan günü saat 14.00 sıralarında, evinin önünde oynayan 5 yaşındaki M.E. cinsel istismara uğramıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, ekipleri olay yerine yakın yüzlerce kamera görüntülerini topladı.

YÜZLERCE SAATLİK GÖRÜNTÜ İNCELENDİ


Elde edilen yüzlerce saatlik güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, ilk önce 2 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan incelemelerin ardından gözaltına alınan 2 kişinin olayla bağlantıları olmadığı belirlenince serbest bırakıldı.

ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ


Çalışmalarını sürdüren ekipler, bir şüpheliyi daha belirledi. Saatlerce süren inceleme takipler sonucu şüphelinin Küçükçekmece’de girdiği eve operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında güvenlik kameralarına takılan şüpheli ile evde bulunan 6 kişi gözaltına alındı. Emniyette yapılan incelemelerde cinsel istismar olayını gerçekleştirdiği öne sürülen şüphelinin Pakistan uyruklu M.V. olduğu belirlendi.

KAÇAK YOLLARLA GELMİŞ


Emniyette yapılan araştırmalar sonucu M.V.’nin yaklaşık bir yıl önce Türkiye’ye kaçak yollarla geldiği öğrenildi. Bir süre farklı adreslerde kalan M.V.’nin seyyar satıcılık yaptığı belirlendi.

6 PAKİSTANLI SINIRDIŞI EDİLECEK


Öte yandan emniyetteki işlemleri tamamlanan ve olayla ilgisi olmadığı öğrenilen 6 Pakistanlı ise sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresine gönderildi.

TEŞHİSLER DEVAM EDİYOR


Soruşturmayı sürdüren ekipler, gözaltına alınan şüpheliyi olayı gören iki çocuğa teşhis ettirdi. Çocukların da şüpheliyi teşhis etmesi üzerine cinsel istismara maruz kalan M.E. emniyete davet edildi. Mağdur çocuk ve olayı gören iki çocuğun teşhis işlemleri uzman ekipler eşliğinde devam ediyor. Öte yandan Urduca bildiği öğrenilen şüphelinin resmî ifadesinin alınması bekleniyor.

İFADELER ORTAYA ÇIKTI


Olay öncesinde M.E. ile birlikte oyun oynayan ve olayı gören 5 yaşındaki 2 erkek çocuğun ifadeleri ise pedagog eşliğinde alındı. Çocuklar verdikleri ifadede, “ Biz oyun oynuyorduk. Bir kişi geldi. Para vereceğini söyleyerek M.E.’yi yanımızdan alarak arkaya gittiler. Biz de bir süre sonra ailemize haber verdik” dedi.