Deprem maalesef Türkiye'nin bir gerçeği. Önceki gün Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremin ardından bugün saat 13:59'da Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.



Bu depremden sadece birkaç saat önce sozcu.com.tr deprem gerçeğini hatırlatmıştı. sozcu.com.tr'ye konuşan uzman ve profesörler depremlerle ilgili açıklamalarda bulunmuş ve bazı önemli veriler paylaşmıştı.

[old_news_related_template title="Unutarak çözüm bulacağımızı sandığımız acı gerçek: Büyük İstanbul Depremi" desc="Önceki gün Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan artçı sarsıntılar sürüyor. Son olarak bu sabah saatlerinde Silivri açıklarında 3.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yerin 8 kilometre altında gerçekleşen deprem gözleri yeniden deprem gerçeğine çevirdi. Neredeyse tüm deprem uzmanlarının üzerinde mutabık kaldığı konu, Büyük İstanbul depremi er ya da geç gerçekleşecek. Peki İstanbul depreme ne kadar hazır? Hızla yaklaşan Büyük İstanbul depremi karşısında ne kadar hazırlıklıyız? İşte deprem olmadan bile göçen binaları ile 'ünlü' İstanbul'da son durum..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/26/iecrop/istanbul-aa_16_9_1569487708.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/unutarak-cozum-bulacagimizi-sandigimiz-aci-gercek-buyuk-istanbul-depremi-5355221/"]