Belediyede çalışan şoföre verdiği insanlık dışı 'ceza' ile gündeme gelen ve Güngören Belediye Başkan Yardımcılığından istifa eden Veysel İpekçi, AKP'nin bugün gerçekleşen MKYK toplantısında da ele alındı. Toplantı devam ederken kameralar karşısına geçen AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sozcu.com.tr'nin gündeme getirdiği olayla ilgili açıklama yaptı.

[old_news_related_template title="Güngören Belediyesi'ndeki skandala tepkiler büyüyor" desc="Sozcu.com.tr'nin duyurduğu AKP'li Güngören Belediyesi'nde yaşanan insanlık ayıbı ülke gündemine oturdu. Bir şoföre, kendisini görünce ayağa kalkmadığı için tuvalet önünde oturma cezası veren Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi'ye AKP'lilerden de tepki yağdı. Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir, 'Başkan yardımcımızın istifası alınmıştır. Mesai arkadaşımız ve Güngören halkından özür dileriz' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/06/iecrop/veysel-ipekci_16_9_1575608369.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/gungoren-belediyesindeki-skandala-tepkiler-buyuyor-5492938/"]

"AYRILMASINI GEREKTİĞİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ"

Yaşananları tasvip etmediklerini ifade eden Çelik, "Çirkin bir davranış oldu. bu hepimizi üzmüştür. Buradan Enes'e sesleniyoruz; seninle birlikteyiz, sana yapılanı kınıyoruz. Bunu yapan kişi, belediye başkan yardımcılığı görevinden alınmıştır. Tabi burada insanlık dışı davranış söz konusu olmuştur. Herhangi bir yerde bir amir-memur ilişkisi içerisinde doğru bulunmayan bir konu varsa bunun nasıl değerlendirileceği kurallarla bellidir. Genç bir çalışanı onurunu kıracak şekilde cezalandırma şekli o gence zarar vermez bunun yapan sicilini ortaya koyar. Belediye başkan yardımcılığından istifa eden şahsın belediye meclis üyeliği de söz konusu. Hiçbir şekilde belediye meclis üyeliği uygun bulmuyoruz. Belediye başkan yardımcılığından sonra bu görevden de ayrılmasını gerektiğini değerlendiriyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Nazi Almanyası değil Güngören Belediyesi... Başkandan şoföre tuvalet önünde 'selam' nöbeti!" desc="AKP'li Güngören Belediyesi'nin Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi, 'kendisini görüp ayağa kalkmadı' diye belediyede çalışan bir şoföre 'tuvalet önünde oturma' cezası verdi. 'Cezalı' şoför, mesaisi boyunca başkanlık katındaki tuvalet önünde oturup İpekçi geçtikçe ayağa kalkıp selam vermek zorunda kaldı. İşte Güngören Belediyesi'ndeki insanlık dışı muamelenin detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/06/iecrop/gungoren-belediyesi_16_9_1575609016.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/nazi-almanyasi-degil-gungoren-belediyesi-baskandan-sofore-tuvalet-onunde-selam-nobeti-5492197/"]

HİTLER BENZETMESİ

Çelik, Almanya'da ARD televizyonun Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik çirkin bir yayın yaptığını ifade etti. Bu yayını kınadıklarını belirten Çelik, "Atatürk'ün aziz hatırasına yapılan saygısızlığı kabul etmek mümkün değil. Yapılan yayının, çirkin ifadelerin basın özgürlüğüyle alakası yoktur. Milletimize, devletimize yapılmıştır bunlar. Gereğinin yapılması için ilgili bakanlıklar harekete geçecektir. Herkesin saygılı olmasını bekliyoruz. Oradaki vatandaşlarımız da gereken tepkiyi göstermektedir. Atatürk ve Alevi vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmek üzere çirkin bir provokasyona imza atılıyor. Bu yayın kuruluşu derhal Atatürk'ün manevi şahsiyetinden ve milletimizden özür dilemelidir" dedi.

[old_news_related_template title="'Tuvalet cezası' meclisi de karıştırdı: Yetmez meclisten de istifa etsin" desc="Belediyede çalışan şoföre verdiği insanlık dışı 'ceza' ile gündeme gelen ve Güngören Belediye Başkan Yardımcılığından istifa eden Veysel İpekçi'nin, ilçe meclis üyeliğinden de istifa etmesi isteniyor. Bugün yapılan ilçe meclis toplantısında CHP'liler kadar AKP'liler de yaşananlara tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/06/iecrop/insanlik-dibi-olay_16_9_1575629328.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/tuvalet-cezasi-meclisi-de-karistirdi-yetmez-meclisten-de-istifa-etsin-5493922/"]

"CEREN'İ KAYBEDERKEN İNSANLIĞIMIZDAN BİR PARÇA KAYBETTİK"

Çelik, Ordu'da evinin bulunduğu apartmanın girişinde bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir cinayetine ilişkin ise şunları söyledi:

"Ceren'i kaybederken hepimiz insanlığımızdan bir parça kaybettik. Hepimizi kahreden bir kayıp bu. Az önce Sayın Cumhurbaşkanımız, annesi ve babasıyla konuştu. Bundan sonraki süreçte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olaya müdahil olmuştur. En ağır cezanın verilmesi için bakanlığımız takiptedir. Adalet Bakanımız gerekli soruşturmaları başlatmıştır. Eksik var mıdır, gereken araştırmalar yapıldıktan sonra sizinle paylaşılacaktır. En önemlisi; kültürel ahlaki hassasiyetlerin daha güçlendirilmesi için, şiddetin toplumun her alanında uzaklaştırılması, özellikle kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için her türlü çalışmanın yapılması gerekiyor. Ceren'in bugün doğum günüymüş, 'çiçek göndermeyin ama kutlayın' demiş. Ceren'in bu vasiyetine uyarak doğum gününü kutluyoruz, rahmetle anıyoruz. 'Sözün bittiği yer' denebilecek bir noktadır."

"KHK İLE YAPILAN BİR KERELİĞİNE YAPILMIŞ BİR DİSİPLİN AFFIDIR"

Çelik, Ceren Özdemir’in öldürülmesi olayının ardından, muhalefetin açık cezaevlerine geçişle ilgili 15 Temmuz sonrası yapılan KHK düzenlemesi eleştirilerinin anımsatılması üzerine, "Ne kadar ayıp bir şey. Her yasal düzenleme sonunda ortaya çıkan eylemleri o yasal düzenlemeye bağlarsanız kimse yasa çıkartamaz. Böyle bir olaydan bile Cumhurbaşkanımızı hedef almaya dönük yaklaşım ortaya konulması doğru değil. Yasal düzenlemeler, yönetmelikler eleştirebilir. Ama böyle bir mantık silsilesi kurulması, hastalıklı bir düşünceden başka bir şey olamaz. Kapalı cezaevinden açık cezaevine geçişin koşulları var. KHK ile düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yoğunluktan dolayı bir kereliğine yapılmış bir disiplin affıdır. Son olayla da onun bir alakası yok. Bu hem yüce Meclisin hem Cumhurbaşkanımızın iradesine dönük saygısızlıktır. Böyle bir acı yaşanırken bunun istismarıdır. Son hadisedeki durum ise kanun ile düzenlemesi sonucudur. Bu katil de onlardan birisidir. Sistem düzeyinde düzenlemeler yapılması zorunludur. Dünyanın her yerinde kapalı ve açık cezaevleri var" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çelik, asgari ücretin belirlenmesine yönelik AKP'nin bir rakamı olup olmadığına yönelik soru üzerine, şunları kaydetti:

"İşçi tarafı işveren tarafı yıllardır bir geleneği var, buna karar veriyorlar. Kendi pozisyonlarını açıklayacaklar. Bakanlığın tavrı da, ortak bir nokta çıkartabilmek. Hiç kimsenin dediği tam olarak olmuyor. Mutabakat olmasa nasıl bir süreç işleyeceği de açıktır. Biz ekonomik gündemlerle ilgili kendi çalışmamızı yapıyoruz. Ama bu, bakanlık işçi ve işverenler arasında gerçekleşecek bir konu, bir yaklaşım ortaya koymamız doğru olmaz." DHA