Akıncı Üssü Davası’nda savcının önceki gün açıkladığı mütalaa SÖZCÜ’ye yönelik algı operasyonu kapsamında açılan ilk davada, “Darbeciler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı yeri SÖZCÜ’den öğrendi” iddiasını çürüttü.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 475 sanıklı Akıncı Üssü Davası’nda, Savcı Adem Gümüş esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcılık mütalaasında, Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinin başındaki eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in darbe girişiminden 2 gün önce, 13 Temmuz 2016’da, aylık uçuş planlamasında olmamasına karşın 2 ayrı F-16 uçağı ile Dalaman’a uçtuğu ve Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otel çevresinde keşif yaptığı ceride kayıtlarından anlaşıldığı belirtildi.

475 KİŞİ YARGILANIYOR Darbe girişiminin merkezi olarak görülen Akıncı Üssü Davası’nda 475 kişi yargılanıyor. 475 KİŞİ YARGILANIYOR
Darbe girişiminin merkezi olarak görülen Akıncı Üssü Davası’nda 475 kişi yargılanıyor.


1 GÜN ÖNCE ÖĞRENDİ

Savcı, Sönmezateş’in, Erdoğan’ın kaldığı otelin koordinatlarını Akıncı Üssü’ndeki Yarbay Veli Bilgin ve Ali Pehlivan’dan aldığını belirtti. Mütalaada ifadesine yer verilen itirafçı SAT komandosu Mustafa Özel de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te olacağına dair bilginin, darbe girişiminden bir gün önce geldiğini söyledi. Özel ifadesinde şunları anlattı:

MARMARİS’İ ÖĞRENDİK: Benim darbeden iki hafta önce haberim vardı. 5 gün önceki pazar günü tekrar bir irtibat durumu oldu. O esnada SAT komandosu Yüzbaşı Özay Cödel ile tanıştırıldım. Ayın 10’u ile 15’i arasında çeşitli planlamalar yapıldı. Bu planlamalardan bir kısmı çok üst düzey kişilere yönelikti. Cödel’in bana gösterdiği listedeki arkadaşlara ben haber verdim.

HAZIRLIK AŞAMASI: Cuma günü bir faaliyet olacağını, bu faaliyete katılmaları yönünde iş yerinde olmalarını söyledim. Perşembe akşamı biz tekrar Cödel ile buluştuk. Huber Köşkü’nün iptal olacağı ve Cumhurbaşkanı’nın Marmaris’te olacağına yönelik haber geldi. Bunun üzerine oraya gidilmesi için hazırlık başladı.