Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), SÖZCÜ Gazetesi hakkında iftira ve hakaretlere dayanan programlara imza atan Fuat Uğur ve Cem Küçük’ün programı Medya Kritik hakkında karar verdi. Karara göre, TGRT Haber kanalının aylık reklam gelirlerine, 1/3 oranında idari para cezası uygulanacak.

RTÜK, SÖZCÜ'nün, TGRT Haber Kanalı ile ilgili yaptığı 11 ayrı şikayeti değerlendirdi. RTÜK kararına göre SÖZCÜ’yü her fırsatta karalayan TV programcıları suçlu bulundu. Kararda yasada yer alan “Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü yayın ve suçlu olduğu yargı kararıyla kesinleşmedikçe hiç kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğine aykırılık” maddesinin ihlal edildiği belirtildi.

REKLAM GELİRLERİNİN 1/3'Ü KESİLECEK

Kararda, Cem Küçük ve Fuat Uğur'un, "SÖZCÜ gazetesi denilen paçavra uydurarak haber yapıyor. Bu SÖZCÜ okuyan insanların hakikaten zekasından şüphe etmeye başladım. Sözcü Gazetesi bu pespaye paçavra bunlar böylesine pislik işte... Sizin 90 yıllık paçozluğunuz ve faşistliğiniz." şeklinde SÖZCÜ Gazetesi, gazetenin yazar ve okurlarına yönelik eleştiri sınırlarını aşan, küçük düşürücü ve aşağılayıcı ifadelerine yer verildi. Bu ifadeler RTÜK yasasına aykırı bulundu. Karar uyarınca TGRT Haber’de programın yayınlandığı dönemden önceki aya ait reklam gelirlerinin 1/3’ü ceza olarak kesildi.