Ankara’daki bir plazanın 20’nci katından şüpheli şekilde 'düşerek' yaşamını yitiren Şule Çet’in davasında 2’nci duruşması bugün görülecek. Ankara’da 29 Mayıs 2018’ de bir plazanın 20. Katından düşerek şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Şule Çet davası bugün Ankara Adliyesinde 2’nci duruşması görülecek. Duruşma öncesi birçok sivil toplum örgütü, aileye destek olmak ve mahkemeyi takip etmek için Ankara Adliyesinde toplandı. Duruşma öncesi konuşan abi Şenol Çet, “Biz bugün burada duruşmanın son bulacağını tahmin ediyoruz. Sanıkların cezalandırılmasını umuyoruz. En ağır şekilde cezalandırılmaları için elimizden geleni yapmak için mücadele edeceğiz” dedi.

KADIN MECLİSLERİNDEN ŞULE ÇET AÇIKLAMASI

Şule Çet davasını sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyleyen Kadın Meclisleri Rüya İnanır, “Şule’nin maddi durumunu sorgulayıp mahkemeden Şule’nin ailesinin Şule’ye ne kadar harçlık gönderdiğinin ortaya çıkarılmasını talep etmişler. Kadın katilleri bilsinler ki bugün Şule burada yok, ama onun yerine bizler varız” diye konuştu.

ŞULE ÇET CİNAYETİ NASIL MEYDANA GELDİ?

Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Şule Çet'in ölümüne ilişkin 2 şüpheli hakkında açılan davada, genç kızın önce tecavüze uğradığı ardından öldürülüp, binanın 20. katından aşağı atıldığı ve olaya intihar süsü verilmek istendiği açıklanırken, şüphelilerin olay sonrası, içki bardaklarını ve camdaki parmak izlerini temizledikleri anlaşıldı. 2 şüpheli, Şule Çet'in psikolojik sorunları olduğunu, engel olmak istemelerine rağmen kendisini camdan aşağı atıp intihar ettiğini öne sürdüler. Tanıklar ise Şule'nin olay gecesi neşeli ve sakin olduğunu, intihara meyilli bir ruh hali içinde bulunmadığını açıkladılar.

Üniversiteli Şule Çet'in öldürülmesine ilişkin iddianamede ilginç detaylar yer aldı. Haklarında müebbet hapis ve ayrıca 39 yıl hapis cezası istenen şüphelilerden Çağatay Aksu'nun, Çet'in kendisini pencereden atmak isterken, kurtarmaya çalıştığını öne sürdü.

İddianamede alınan raporlara da yer verildi. Raporlardan biri ise, şüpheliler Aksu ve Berk Akand'ın olay gecesi saat 03.00'e kadar laptoptan müzik dinledikleri yönündeki savunmalarını çürüttü. Diz üstü bilgisayarın 00:49'a kadar açık olduğu, Çet'in ise 03.50'de düşerek öldüğü vurgulandı.