Hadi Gamer bu akşam 19.30'da. İpucu sorusu şöyle yayınlandı: "Bugün sizlere 1993 yapımı film Süper Mario Kardeşler ile ilgili bir ipucumuz var sevgili hadiciler. Aynı isimdeki 1985 yapımlı Nintendo'ya ait video oyununa dayanarak yapılan film; Süper Mario kardeşler, Mario ve Luigi'nin hikâyesini anlatıyor. Peki bu filmde "Super Mario" karakterini kimin canlandırdığını biliyor musunuz?

SUPER MARİO KARAKTERİNİ KİM CANLANDIRIYOR?

CEVAP: BOB HOSKİNS



SUPER MARİO NEDİR?

Super Mario Bros. Nintendo tarafından 1985'te piyasaya sürülen bir video oyunudur. Oyun, baş kahramanı Mario'nun yarattığı popülerlik sayesinde halk arasında kısaca Süper Mario olarak bilinir.

Super Mario Bros oyundaki kurgusal yaşadığı ülkenin prensesi olan Prenses Peach'i kurtarmaya çalışmaktadır. İlk gerçek sağa ilerlemeli platform oyunu olan Super Mario Brothers (Süper Mario Kardeşler), kendisinden sonra gelen pek çok bilgisayar ve video oyunu için örnek teşkil etmiştir ve aynı zamanda dünyanın en çok satılan oyun serisi olmayı da başarmıştır.

Oyun, ünlü Japon oyun geliştiricisi Shigeru Miyamato tarafından geliştirilmiştir. Miyamato, Legend of Zelda ve Donkey Kong gibi serilerin de geliştiricisi olarak tanınmaktadır.

Süper Mario 1985 yılında piyasaya sürülmüş olmasına rağmen popülerliğinden hiçbir şey kaybetmemiştir. Özellikle çocuklar arasında yarattığı fanatiklik dalgası sebebiyle Nintendo'ya ait olmayan yüzlerce Mario oyunu çıkmıştır. Bu oyunların çoğu flash formatında olup arcade oyun sitelerinde yerini almıştır. Çoğu sadece mario adının popülerliğini kullanmak üzere piyasaya sürülsede orijinal Mario oyununa çok yakın olan oyunlar da çıkmıştır.

Ayrıca bundan başka en önce çıkan oyun Donkey Kong'dan sonra Mario Bros. sonra da bu oyun çıkmıştır. Bu seriye ait konsol oyunları da oldukça fazladır. Mario Bros. serisine eklenen son oyun Super Mario Odyssey'dir.