Halep kentine bağlı Azez ilçesi kırsalında PKK/YPG’li teröristler ile Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları arasında çatışma çıktı. Çatışmada, bir binbaşı ile bir yüzbaşı yaralandı. Yaralı askerler, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Piyade Yüzbaşı Celaleddin Özdemir, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu, binbaşının ise tedavisinin sürdüğü bildirildi. Teröristlerle sıcak temas sağlanan bölge, sınırdaki topçu birlikleri tarafından ateş altına alındı.

[old_news_related_template title="Son dakika... MSB duyurdu! 3 şehidimiz var" desc="Suriye'den gelen acı haberin ardından bir acı haber de Hakkari'den geldi. Milli Savunma Bakanlığı Hakkari sınırında düzenlenen havan saldırısında 3 askerin şehit olduğunu duyurdu. Gün içinde Suriye’nin Azez bölgesinde de PKK/YPG'li teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, bir yüzbaşı şehit olurken, bir binbaşı ise ağır yaralanmıştı. Öte yandan Suriye'de İdlib'in güneyindeki Türk askerlerinin bulunduğu gözlem noktası yakınına düzenlenen saldırıda 2 asker hafif yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/04/iecrop/sehit-1_16_9_1556986168.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-msb-duyurdu-3-sehidimiz-var-4675160/"]

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapıalan açıklamada "Zeytin Dalı Harekât bölgesinde, 4 Mayıs'ta PKK/YPG’li teröristlerin Tel Rıfat bölgesinden açtıkları atışlar sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Olay sonrası teröristlere ait belirlenen hedefler meşru müdafaa hakkı kapsamında bölgedeki ateş destek vasıtalarımız ile derhal ateş altına alınmıştır."  ifadelerine yer verildi.



ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Saldırıda şehit olan Piyade Yüzbaşı Celaleddin Özdemir'in acı haberi, Ankara Çankaya'da oturan eşine verildi.  Sağlık ekipleri eşliğinde eve gelen askeri görevlilerden şehit haberini alan eşi, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evinin bulunduğu binaya, Türk bayrakları asıldı. Cenaze evinin önüne belediye ekiplerince taziye çadırı kuruldu. Şehidin yakınları ve komşuları, başsağlığı ziyaretinde bulundu. Şehit Piyade Yüzbaşı Celaleddin Özdemir'in, yarın öğlene Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.