Suriyeli 200 aşiretin birleşerek kurduğu Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi Şubesi İmambakır Mahallesi'nde açılışı gerçekleşti. Şube binasında düzenlenen törene, çok sayıda Arap, Türkmen ve Kürt aşiret ile kabilelerin liderleri, kanaat önderleri katıldı. Şubenin açılışında konuşan Meclisin Başkanı Başkanı Rami El Saleh, Suriyeliler olarak birlik ve beraberliklerini göstermek amacıyla Şanlıurfa'da bu şubeyi açtıklarını söyledi. Suriye'de terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin işgal ettiği bölgelerde insanları öldürmeye devam ettiğini belirten Saleh, "Terör örgütü elindeki bölgelerde yakınlarımızı katlediyor. Çok yakın bir zamanda 9 kişiyi öldürdüler. Biz Suriyeli Arap, Türk, Kürt aşiretleri, kabileleri olarak terör örgütünün karşısındayız, onları kabul etmiyoruz. İşgal ettikleri yerlerde onları bırakmayacağız." dedi. Suriye'de tek bir örgüt üyesini bile kabul etmeyeceklerini kaydeden Saleh, Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür etti.

DHA


Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed Kayr Eyüp ise Suriyede yaklaşık 200 aşiret ve kabile olarak terör örgütüne karşı bir araya geldiklerini söyledi. Hep birlikte terör örgütüne mesaj vermeyi amaçladıklarını ifade eden Eyüp, şunları şöyledi:

"Suriyedeki terör örgütlerine karşı Türkiye'den çok büyük destek alıyoruz. Şu ana kadar Azez'te Gaziantep'te ve Şanlıurfa'da ofis açtık, yakında Kilis'te de açacağız. Meclisimizde Kürt, Türk, Arap, Hıristiyan, Yezidi, Alevi'si var, hepimiz bir aradayız ve orada teröristlere nefes aldırmayacağız."

Yapılan konuşmaların ardından çoğunluğu Suriyelilerden oluşan kalabalık grup Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi Şubesi'ni gezerek yetkilileri tebrik etti. Ardından Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi üyeleri, yapılan duaların ardından topluca iftarlarını açtı. DHA