FETÖ üyesi olma suçlamasıyla hakkında dava açılan tarihçi yazar Talha Uğurluel, ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye oldu. 4 buçuk ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Uğurluel İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmasında “2008 yılı itibariyle FETÖ kurumlarıyla tüm bağım bitmiştir” dedi. Televizyonlar dışında belediyeler tarafından da birçok konferans programlarına da çağrıldığını ifade eden Uğurluel, “Ben Hadise’yle sahneye çıkmış insanım ‘Bu ne’ dediğimde, ‘popüler olanı çağırıyoruz’ dediler” şeklinde konuştu.

HAYRANI OLAN KADINI SUÇLADI

Kudüs’e düzenlediği turlarda FETÖ’cüleri yurtdışına kaçırdığı iddiasını da kabul etmeyen Uğurluel, kendisini ihbar eden B.T. isimli kadını suçlayarak, şunları söyledi: “Bu kadın, kitaplarımın hayranı olduğunu söyleyerek bana yaklaştı. Her turuma katılmaya başladı. Arkadaşlarım bana hep çok saf olduğumu söyler, ‘kadın sana ilgi gösteriyor, anlamıyorsun’ derlerdi. Kadın ‘eski nişanlım cemaat üyesiydi’ diyor, bir şekilde konuyu cemaate getirmeye çalışıyordu. Bir süre sonra kadınlık hususiyetlerini kullanarak bana yaklaşmaya başladı. Bir süre sonra mahkemeye verdik, silahlı tehdide kadar varan tacizleri yüzünden. Ne yaptıysa eşimi benden boşandıramadı. Ben şuan B.T.’den dolayı buradayım.”

FG PLAKAYI BÖYLE SAVUNDU

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in adının baş harflerinden oluşan FG plakalı arabasıyla ilgili de konuşan Uğurluel, “Hakikaten FG plakalı arabam var. Plakalarımı bilmem, ölmüşlerin isimlerini aklımda tutarım ama plakaları tutmam. Beykoz Acarlar’da oturuyorum. Eşimin adı Gülfidan olduğu için o zaman bu plakaya sevindim bile. Sedat Peker’in, Ece Erken’in plakaları da FG’ydi. 15 Temmuz’dan sonra Emniyet'e gidip, ‘Var mı TC plakası’ diye sordum ve plakamı TC yaptım” dedi.

Uğurluel 10 Aralık 2018 tarihinde tutuklanmıştı.