Tarihi eser niteliği taşıyan sikkelerin sitelerde satışa çıkarılması ise suç. İnternet sitelerinin bu açıdan kontrol edilip edilmediği ise ayrı bir tartışma konusu.

GERÇEKSE DE SUÇ GERÇEK DEĞİLSE DE SUÇ


İnternet ortamında satışa sunulan sikkeler için bazı satıcılar, gerçek olduğunu ifade etmek amacıyla ‘Hafriyattan çıktı. Bir arkadaştan aldım, değerini, cinsini bilmem’ ifadelerini kullanıyorlar.


Arkeoloji Müze yetkilileri ise, sikkelerin gerçek olup olmadığının fotoğraftan belli olmayacağını, yapılacak incelemelerden sonra tespit edilebileceğini belirtirken gerçek olmasa dahi sikkelerin gerçek gibi satılıyor olmasının ‘dolandırıcılık’ suçunu teşkil ettiğini ifade ettiler. Müze yetkilileri ayrıca bu tür satıcılar ile ilgili emniyet ve jandarma yetkililerinin inceleme yapması gerektiğini söylediler.

[old_news_related_template title="İstanbul’da binlerce tarihi eser ele geçirildi" desc="İstanbul’da düzenlenen 11 ayrı tarihi eser operasyonunda, farklı dönemlere ait binlerce sikke ve obje ele geçirdi. Arkeolog polislerin de görev aldığı operasyonlarda ele geçirilen eserler arasında, piskopos başlı “Riton” ve Milli Mücadele dönemine ait nişanlar dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/istanbulda-binlerce-tarihi-eser-ele-gecirildi-5_16_9_1548665835.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/istanbulda-binlerce-tarihi-eser-ele-gecirildi-3295163/"]