Tekirdağ'da Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 55'incisi düzenlenen Uluslararası Kiraz Festivali, Köprübaşı mevkiinde oluşturulan kortej yürüyüşü ile başladı.



Renkli görüntülere sahne olan yürüyüşe, çiftçiler traktörleriyle katıldı. Türk Hava Kurumu´nun (THK) paramotor paraşütçüleri de yürüyüş sırasında gösteri yaptı.



Yürüyüş boyunca açılan Türk bayrakları ve akrobasi ekiplerinin gösterileri Süleymanpaşa sokaklarında renkli görüntülere sahne oldu.



Kortejde bulunan Gencer Savaş Bandosu'nun çaldığı oyun havalarına AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve meclis üyeleri oynayarak eşlik etti. Kentliler korteji yol kenarından izledi.

55. Kiraz Festivali'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.


 

Yürüyüşün ardından Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı´na çelenk bırakılıp, festival ateşi yakıldı.



Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, "Kiraz festivalimizin açılış törenine hoş geldiniz. Biliyorsunuz 2 aylık süreçte göreve geleli, bu iki aylık süreç içerisinde kiraz festivali ile ilgili yoğun çalışmalar içerisine girdik. Kendi örf ve adetlerimizi yaşatabileceğimiz, kendi geleneklerimizi tekrardan canlandırabileceğimiz güzel bir kiraz festivali organize etmek istedik. Bu doğrultuda Süleymanpaşa´daki arkadaşlarımızla birlikte güzel çalışmalar yaptık. Çok şükür buraya kadar kazasız belasız geldik. İnşallah pazar akşamına kadar coşkuyla kutlanan güzel bir festival olsun" dedi.



55. Kiraz Festivali kapsamında yağlı güreş turnuvası, Kiraz Güzeli güzellik yarışması, kiraz üreticileri arasında yapılacak olan En Güzel Kiraz yarışması ve kompozisyon yarışması gibi etkinliklerin yanı sıra ünlü sanatçılar konserler verecek.



FESTİVALE ÜNLÜ SANATÇILAR KATILACAK

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, 6-9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 55. Geleneksel Tekirdağ Kiraz Festivali’nde sahne alacak sanatçıları açıkladı:

- Zara
- Buray
- Tuğba Yurt
- Mehmet Erdem
- Kibariye
- Bengü
- Gencer Savaş Bandosu