Resulayn'da 'sessiz' geçen gecenin ardından günün ilk ışıklarıyla birlikte çatışmalar yeniden başladı. Resulayn'ın doğu ve batısında yürütülen operasyonlarda tüneller kazan teröristler, nokta atışlarla imha ediliyor. Şiddetli çatışmalar nedeniyle sınırdan dumanlar yükseliyor.

FOTO:DHA - Resulayn


Belirlenen terör mevzileri Ceylanpınar sınır hattında konuşlandırılan topçu birlikleri tarafından da obüs ve çok namlulu roketatarla ateş altına alındı. Çatışmaların yaşandığı bölgeye takviye birlikler ve ambulansların sevk edildiği görüldü.

TEL ABYAD'DA SESSİZ

Akçakale'nin hemen karşısında bulunan Tel Abyad'da ise Mehmetçiğin ve SMO askerlerinin temizlik faaliyetleri sürüyor.

KİLİSELERDE KESKİN NİŞANCILAR!

Öte yandan partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan ise bu kentlerde teröristlerin kurduğu hain planı anlattı. Erdoğan "Barış Pınarı Harekatı’nda teröristler sivil vatandaşlarımıza kiliseden Sniper ile ateş ederken biz vurmadık. Hep onların çıkmalarını meydana çıkmalarını bekledik. Güya biz ibadethaneleri de bombalıyormuşuz. Batı medyası onlara itibar etti. Sivillerden uzaklaştıkları anda imha ettik.” diye konuştu.

FOTO:İHA - Birliklerin Menbiç önünde bekleyişi sürüyor.


MENBİÇ'TE BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Menbiç sınırında ise Türk askerlerinin ve Suriye Milli Ordusu güçlerinin operasyon için bekleyişini sürdürüyor.

TSK, ABD’nin Suriye’den askeri gücünü çekeceğini açıklamasının ardından Menbiç sınırına son 1 haftadır yığınak yaptı. Tankların namlusunu da Menbiç'e çevrildi. TSK ve SMO’nun zırhlı araçları mevzilerde beklerken bir grup askerin de Menbiç sınırına doğru hareket ettiği görüldü.

(Sözcü,Ajanslar)