Tekin, TOBB'un yaklaşık 100 işçiyi devletin istihdam seferberliğinden yararlanmak için çıkarmış olabileceğine dikkat çeken Tekin, "bu işçi çıkarma ile TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, bir taşla iki kuş vurmanın peşinde. Hem çıkardığı işçilerin yerine 30 nisan itibarıyla alacağı yeni işçilerin primlerini devlete ödetecek, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "bakın biz istihdam seferberliğine katılıyoruz" diyebilecek. Bunun bedelini ise, 1 Mayıs öncesinde işlerinden olan emekçiler ödeyecek" dedi.

Tekin, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, TOBB'da çalışan çok sayıda kişinin kendisine ulaşarak, işten çıkarıldıklarını, bunun da özellikle 30 Nisan tarihine denk getirildiğini söyledi. 30 Nisan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat başlattığı istihdam seferberliğinden yararlanmak isteyen iş yerleri için son tarih olduğuna dikkat çeken Tekin, "Bizzat Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun bu konuda açıklamaları var. TOBB Başkanı Denizli'de yaptığı açıklamada "30 Nisan'a kadar yapılacak her yeni istihdamda ücret, vergi, prim devletten. Sonrasında da en az 9 ay vergi ve prim ödemiyor" demişti. Şimdi bakıyorum, bizzat kendisi bu teşvikten yararlanmak, vergileri devlete yüklemek için işçi çıkarıyor. Yakışıyor mu?" dedi.

TEKİN'DEN ÇAĞRI; TOBB'A YAKIŞMIYOR, YAPMAYIN. İŞÇİLERİ GERİ ALIN

Tekin ayrıca TOBB Başkanı'na doğrudan çağrı yaparak "Türkiye'nin en geniş kapsamlı iş veren örgütüne, tam da 1 Mayıs öncesinde böyle bir kıyım yakışmıyor. Sayın Hisarcıklıoğlu, bizzat sesleniyorum; İşçi çıkarmayın, çıkardıklarınızı da geri alın" dedi.

HİSARCIKLIOĞLU DENİZLİ'DE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNİ BÖYLE TANITMIŞTI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 25 Mart'ta Denizli'de gerçekleşen İstihdam seferberliği toplantısında yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile başlayan kampanya kapsamında hazırlanan teşvikleri anlatmış, her ildeki oda ve borsalara, ‘istihdam’ çağrısında bulunmuştu. Hisarcıklıoğlu, “Yeni, kapsamlı ve cesur bir teşvik paketi hazırlandı. 30 Nisan’a kadar yapılacak her yeni istihdamda, ücret-vergi-prim devletten. Sonrasında da, en az 9 ay vergi ve prim ödemiyoruz. Yani, sağlayacağınız her 1 ilave istihdam için, yılda yaklaşık 20 bin lira destek geldi” diye konuşmuştu.