Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, seçim çalışmaları kapsamında Dikili’ye gitti. Soyer, partisinin Dikili Belediye Başkan Adayı gösterdiği Adil Kırgöz’ün seçim bürosu açılışına katıldı.

Soyer Dikili’de “Aşkla İzmir, Aşkla Tunç Soyer” sloganları ve meşalelerle karşılandı. Seçim bürosu açılışında Soyer dışında, Dikili Belediye Başkan Adayı Adil Kırgöz, Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de yer aldı.

Soyer coşkulu bir kalabalıkla bir araya geldi. İHA


"BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN"

Konuşmasına “Aşkla İzmir, Başka İzmir dedik” diyerek başlayan Soyer şöyle devam etti:

“Neden başka İzmir? Başından beri Seferihisar’da görev yaparken şunu söyledik. Başka bir dünya mümkün, başka bir hayat, başka bir tarım mümkün. Çocukluğumuzda öğretmenlerimiz bize Türkiye’nin kendi kendine ekonomisi yeten 7 ülkeden biri olduğunu, tahıl ambarı olduğunu öğretti. Ne oldu Allah aşkına? Büyük felaketler, savaşlar mı yaşandı da bu topraklar bereketini kaybetti? Biz, saman, et, buğday, tohum ithal etmeye başladık? Bu tablo bize başka bir tarımın mümkün olduğunu gösterdi. Bu tarla, bu coğrafya, emekli nasırlı eller burada duruyor. Doğru, adil önderlik edeceğiz. Eğer el ele verirsek bu kaderi değiştireceğiz. Var mısınız el ele vermeye yeni bir hikaye yazmaya? Hep beraber yazacağız. Burada üreten, emekli kadınlarımızı gördüm, heyecanım büyüdü. Hep beraber üreteceğiz, alnımızın terinin karşılığını alacaksınız sizlere söz veriyorum” dedi.

TANZİM SATIŞ KARARINI ELEŞTİRDİ

CHP İzmir Adayı Tunç Soyer, konuşmasında hükümetin bazı illerde başlattığı ‘tanzim satış’ uygulamasıyla ilgili de konuştu. Soyer, “Şimdilerde ‘tanzim satış’ diye bir şey başlattılar. 1973 yılında İzmir’de Gültepe Belediye Başkanı Aydın Erten ve sonrasında sosyal demokrat başkanlar TANSAŞ’ı hayata geçirdi. Vatandaşımız ucuz et, meyve, sebze, kömür alabilsin diye... Şimdi sosyal demokrat politikalardan medet umuyorlar. Ben de kendilerine günaydın diyorum, 46 sene sonra günaydın” dedi.