Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, seçim çalışmaları kapsamında Kemalpaşa ilçesini ziyaret etti. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Soyer, daha sonra seçim ofisi açılışına katıldı. Soyer’e CHP Kemalpaşa Belediye Başkan adayı Rıdvan Karakayalı ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Kani Beko da eşlik etti. Kemalpaşa’nın Sütçüler köyünde esnafla sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Soyer’i köy halkı ilgiyle karşıladı.

MİLLET İTTİFAKI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNÇ SOYER, SEÇİM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA BİR KAHVEHANEDE VATANDAŞLARLA ÇAY İÇTİ. FOTO:İHA


Tarım ve kırsal kalkınma vizyonu doğrultusunda entegre tesisler ve araştırma laboratuvarları kuracaklarını söyleyen Soyer, “Kemalpaşa kirazını dünyaya tanıtmamız lazım. İspanya ve İtalya bizden zeytinyağını dökme olarak alıyor, ambalajlayıp, etiketleyip bize ve dünyaya beş misline satıyor. Artık biz ürünlerimizin markasını, patentini, coğrafi işaretini kendimiz alıp dünyaya satacağız. Dünyanın farklı yerlerinde kiraz festivalleri gibi etkinlikler yaparak kirazımızı tanıtacağız. Araştırma Enstitüsü kuracağız. Türkiye’nin ilk tarım üniversitesini İzmir’de açacağız” diye konuştu.