Hollanda'nın Urtecht kentinde 09 - 13 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen Vakantiebeurs Utrecht Turizm Fuarıyla başlayan rezervasyonlarda yüzde 35’lere varan artış yaşanmıştı.
GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, bu fuardaki artışın son 10 günlük periyotta yüzde 20’lere kadar düşmesinin normal olduğunu belirterek “Bunda en büyük faktör uçak kapasitelerinin durumu. Yaz sezonu için bu kapasite ne olacak, uçak sayısı çıkacak mı inecek mi kesin belli olmadığından şu andaki durum normal. Fakat bu artışın bir ay içinde yeniden Avrupa pazarlarında yüzde 30-35 artışlara tekrar çıkmasını bekliyoruz” dedi.

turizmde-turist-sevindirdi-yerli-uzdu-2 GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu (soldan başta) turizme dair açıklamalarda bulundu.

İÇ PAZAR SEÇİM SONRASINI BEKLİYOR


İç turizm pazarında beklenen hareketliliğin olmadığına belirten Bülbüloğlu, “İç Pazar şu an için sıkıntılı duruyor. Onu hareketlendirmek gerekiyor. Dün başlayan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMİTT) acentelerle bir toplantı yaparak durum değerlendirmesinde bulunduk. İç pazarda sıkıntı yaşanmayacağı görüşü hakim fakat şu an için herkes beklemede” şeklinde konuştu.

DANİMARKA NÜFUSUNDAN FAZLA GEZİYE ÇIKIYOR


Avrupa’daki fuarlardan otelcimiz hep mutlu döndü diyen GETOB Başkanı Bülbüloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Geçen yılı iyi kapattık bu sene ondan da iyi olacak kanısındayız. Avrupa pazarı bizim için çok önemli. İngiltere’ye bağımlı kalmak çok doğru bir şey değil. İngiltere’de de ciddi artışlar var ama Hollanda, Belçika, Almanya Danimarka, Finlandiya da çok önemli. Euro ile satış yaptığımız kitle turizminin fazla olduğu yerler. Danimarka nüfusundan fazla geziye çıkıyor. Gelir düzeyleri çok yüksek. Bu pazarları her zaman düzeltmemiz gerekiyor. Mart ayında erken rezervasyonlar doruğa çıkar. Romanya, Sırbistan, Rusya ve Ukrayna gibi bütün pazarlarda da iyiyiz. 2019 geçen yıldan çok iyi olacak”

turizmde-turist-sevindirdi-yerli-uzdu-1