18 Mart 2019 tarihli mektupta, Türkiye’nin Akdeniz’deki kıta sahanlığı sınırları şu şekilde ortaya konuldu;

“32 derece, 16 dakika, 18 saniye Doğu Meridyeni ile 28 derece Batı Meridyeni arasında kalan bölgede Türkiye’nin çıkarları vardır. Mısır ile Türkiyedeniz yetki alanının ortay hattı Türkiye’nin kıta sahanlığı hudutlarıdır. 28 derece boylamının batısı da müteakip sınırlamalara esastır.”

Mektupta, bölgede faaliyette bulunan Barbaros Hayrettin Paşa araştırma gemisi ve ona destek veren gemilerin de, Türkiye’nin kıta sahanlığı içinde araştırmalarını yürütmekte oldukları vurgulandı. Türkiye’nin Akdeniz’deki kaynakların hakça paylaşılması için Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerle diplomatik görüşmelere her zaman hazır olduğunun da ifade edildiği mektupta, Türkiye’nin çizdiği kıta sahanlığı sınırları içindeki faaliyetlerine Kıbrıslı Rumların gösterdiği tepkilerin de kabul edilemez olduğu bildirildi.

Türkiye daha önce de 2004 ve 2013 tarihlerinde BM’ye “32 derece 16 dakika ve 18 saniye doğu boylamının batısında Türkiye’nin çıkarları vardır” bildirimini yapmıştı. Mart 2019 tarihli Sinirlioğlu mektubu ile ilk kez 28 derece boylamının da Türkiye açısından sınır olduğu ifade edilmiş oldu.