Tuzla'da önceki gün aracına atılan erik çekirdeklerini taş zannederek 12 yaşındaki M.K.'yı darp eden aracın sahibi U.Ç., gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

TUZLA'DA ERİK YİYEN ÇOCUĞUN ATTIĞI ÇEKİRDEĞİ TAŞ ZANNEDEN ŞAHIS, YAKALADIĞI ÇOCUĞU ÖLDÜRESİYE DÖVDÜ. MAGANDANIN ÇOCUKLARI KOVALADIĞI ANLARA AİT YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI.


'SİNİRLE VURDUM'

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen U.Ç., savcılık sorgusunda, kırmızı ışığın yanması üzerine durduğunu belirterek, “Bir kaç çocuğun aracıma taş attıklarını gördüm. 'Taş atmayın' diye bağırdım, bana el kol hareketi yaptılar. Müsait bir yerde durdum ve çocukları yakalamak için peşlerinden koştum. Birini bir sitenin önünde yakaladım. Amacım darp etmek değildi ama sinirle vurdum" dedi.

ORMANLIK ALANDA DİĞER ÇOCUKLARI ARAMIŞ

Yakaladığı çocuktan diğer çocukların yerini söylemesini istediğini söyleyen U.Ç., “Amacım hepsini ailesine teslim etmekti. Beni önce bir mahalleye götürdü, çocukları bulamadık. Nereye gideceklerini sordum. Ormanlık alanda olabileceklerini söyleyince ormanlık alana gittik. Diğer çocukları ararken bir bayanın bana bağırarak hakaret ettiğini duydum. 'Al çocuğu' diyerek bayana teslim ettim. Sonra da arabaya binerek ayrıldım" dedi.

SAVCILIK TUTUKLANMASINI İSTEDİ

U.Ç., savcılık sorgusunun ardından, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve “Kendini savunamayacak durumda bulunan çocuğu yaralama" suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemedeki sorgusunda yakaladığı çocuğa bir kaç tokat attığını, pişman olduğunu söyleyen U.Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep etti.

ADLİ KONTROL HÜKÜMLERİ UYGULANARAK SERBEST BIRAKILDI

Mahkeme, atılı suçun öngörülen ceza tutarı, sabit ikametgah sahibi oluşunu gerekçe göstererek U.Ç.'nin serbest bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme U.Ç. hakkında adli kontrol hükümleri uyguladı. U.Ç.'nin yurt dışına çıkışını yasaklayan mahkeme, elektronik kelepçe ile ev hapsine alınmasına karar verdi.  DHA