Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarına tepki gösterenlere Ermenistan da katıldı.

Sputnik'teki habere göre, Ermeni Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Türkiye'nin Kıbrıs'ın kuzeydoğusunda sondaj çalışmaları yapma girişiminden derin endişe duyuyoruz. Ankara'nın Doğu Akdeniz'deki eylemleri, bölgede istikrar ve güvenlik için risk oluşturuyor. Kıbrıs ve halkına tam desteğimizi ifade ederken, Türkiye'yi Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesindeki tüm eylemlerine son vermeye çağırıyoruz" dendi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki sondaj gerilimine değinerek "Kıta sahanlığında ne yapacağına Türkiye karar verir" demişti.

[old_news_related_template title="Avrupa, Akdeniz'deki sondaj gemileri için Türkiye'ye yaptırıma hazırlanıyor" desc="Önceki gün Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmaları için skandal bir şekilde 'yasadışı' ifadesini kullanan Avrupa Birliği'nin ardından şimdi de Avrupa Konseyi Türkiye'nin Akdeniz'deki sondaj girişimlerine yönelik olası yaptırımları görüşmek için çarşamba günü COREPER düzeyinde toplanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/09/iecrop/ak-aa_16_9_1562689208.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-ab-akdenizdeki-sondaj-gemileri-icin-turkiyeye-yaptirima-hazirlaniyor-5222331/"]