Akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen F.Ç. isimli kadının yaklaşık 2 yıldır Tuzla ve Pendik civarındaki kedi ve köpeklerin boğazını keserek zarar vermesi infiale neden olmuştu. Hakkında yakalama kararı olan F.Ç., Bingöl’de yakalanarak savcılık kararı ile Elazığ Ruh ve
Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edildi.

AKIL HASTANESİNE GÖNDERİLDİ

Tedavisi biten F.Ç., 19 Nisan’da İstanbul Tuzla’da yeniden ortaya çıktı. Vahşi kadın bu kez sokak ortasında bir köpeğin boğazını kesmeye çalışırken, mahalle sakinlerinin müdahalesiyle kaçarak ortadan kayboldu.

Gördükleri korkunç olay sonrasında polise haber veren vatandaşlar, F.Ç.’nin bulunması için seferber oldu. Olaydan kısa bir süre sonra bulunan F.Ç. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 21 gün süresince Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları
Hastanesine kapatıldı. Cani kadının, bu süre zarfında hastanede cezai ehliyetinin ve akıl sağlığının kontrollerinin yapılmasına karar verildi.

"RABBİME HAMD OLSUN"

F.Ç. isimli cani kadının sosyal medya hesabındaki ilginç paylaşımlar da dikkat çekti. F.Ç.'nin yaptığı paylaşımlarda sokak köpekleri ve kedileri için "Onları yemenin helal olduğuna inandığım için yapıyorum" gibi ifadelere yer verdiği gözlendi.

Elif Nadir isimli vatandaş yaralı köpeğe sahip çıktı.


“YARIN ÇOCUK KESMEYECEĞİNİN GARANTİSİ YOK”

Cani kadının kesmeye çalıştığı köpeği sahiplenen Elif Narin, “Yaralı olarak kurtardığımız köpek hâlâ kendine gelemedi. Bir travma yaşıyor. Böyle bir kadının akıl hastası olması sebebiyle kısa süreli tedavi ile serbest bırakılması toplum açısından büyük bir tehlike. Yarın bu kadının çocuk kesmeyeceğinin bir garantisi yok. Umarım kalıcı bir çözüm bulunur. Bir daha elini kolunu sallayarak çıkamaz." diye konuştu.

İBB: KÖPEK BAKIMEVİ’NDEKİ TEDAVİSİNİN ARDINDAN SAHİPLENDİRİLDİ

İBB basın bürosu da konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Şiddete maruz kalan köpek; 19 Nisan 2019 tarihinde saat 11.30 sularında, Tuzla Belediyesi ekipleri tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi / Tepeören Sahipsiz Hayvan Bakımevimize getirilmiştir. Yapılan muayenesinde boğaz kısmında kanamalı 2 adet kesi hattı olduğu tespit edilmiştir. Kesi hattının asepsi-antisepsisi sağlanarak, yaralı can’ın medikal bakımı yapılmış, bağdoku ve deriye dikiş uygulanmıştır. Köpeğimizin tedavi ve bakımı, Veteriner İşleri Müdürlüğümüze bağlı Tepeören Sahipsiz Hayvan Bakımevimizde devam etmekte iken, tedavisinin devamını sağlamak kaydı ile 21 Nisan 2019 tarihinde, bir hayvansever tarafından sahiplendirilmiştir." denildi.