İstanbul Bakırköy Adliyesi'nde 2017 yılında yaşanan olayda, temizlik görevlisi Ümit K., kendisi gibi adliyede görevli Musa Y.’nin binanın emanet bölümündeki tombala makinesinin motoruna ait bobinleri söktüğünü iddia ederek güvenlik görevlilerine bildirdi. Bunun üzerine tutanak tutuldu ve ardından iş çıkış saatinde sanık Musa Y.’nin bindiği araçta arama yapıldı. Fakat aramada makineye ait bobinler bulunamadı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI


Musa Y., savunmasında Ümit K.’nın kendisine iftira attığını ifade ederek suçlamaları kabul etmedi. Ümit K.’nın kendisinden sık sık para istediğini öne süren sanık Musa Y., “Bu şahısla para konusunda sürtüşmemiz oldu. Benden para isterdi, bazen veriyordum. Geciktirerek geri veriyordu, bu sebeple aramızda bir sürtüşme oldu” diye konuştu.
Şikayet sonrası başlatılan soruşturma sonunda Musa Y., hakkında “Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık” iddiasıyla dava açıldı.

“HIRSIZLIK OLAYINI GÖRMEDİK”


Soruşturma aşamasında, Ümit K., sanık Musa Y.’nin motor parçalarını aldığını gördüğünü söyledi. Soruşturma ve dava aşamasında tanık olarak dinlenen İlyas T., ise parçaların makinelerden nasıl çıkarıldığını görmediğini belirtti.

“FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİM”


Parçaların fotoğraflarını çeken tanık Ahmet G. de bu parçaların nasıl söküldüğünü görmediğini ifade ederek, “Temizlik görevlisi Ümit yanıma geldi. Musa’nın tombala makinesi içerisinde bulunan bir aksamı getirdiğini söyledi. Ben depo bölümüne gittim. Buradaki parçayı Musa’nın getirdiğini görmedim. Ancak Ümit bana söyledi. Ben bu parçanın fotoğrafını çektim. Bir saat kadar sonra Ümit yanıma geldi ve Musa’nın ikinci bir parça getirdiğini söyledi. Ben onun da fotoğrafını çektim” dedi.

MAHKEME SUÇLU BULDU


Mahkeme verdiği kararda, sanığın savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu belirtilerek, Musa Y.’nin 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. Ancak iddiaya göre, hakim duruşma sonunda sanığa ve avukatına karar ilişkin tutanak metni vermedi. Bunun ardından bir dilekçe yazan sanık Musa Y., yargılama sırasında hakim değişikliği yaşandığını ve yeni gelen hakimin dosyayı hemen karar bağladığını iddia etti.

“KAĞIT YOKLUĞU NEDENİYLE TUTANAK VERİLMEDİ”


Musa Y., yazdığı şikayet dilekçesinde şu ifadeler yer verdi: “Hakim tarafıma 5 yıl hapis verdiğini söyleyerek duruşmayı sonlandırdı. Kağıt yokluğu nedeniyle bana ve avukatıma duruşma tutanağını vermedi. 27 Kasım 2018’de yapılan duruşmanın 28 Kasım 2018’de sisteme kaydedildiğini ve duruşmada bana, avukatıma söylemeyen şeylerin tutamağa geçirildiğini gördüm.”