Usta gazeteci Uğur Dündar'ın Tele1'de ilk kez ekranlara gelen Demokrasi Arenası programına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB bütçesinin kabul edilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, 1 kuruşun hesabı konusunda sorumlu olduğunu belirtti ve İBB'deki çalışanların vatandaşı reddedemeyeceğini ifade etti.

2011-2019 arasında bütçe yönetiminin çok kötü yapıldığını açıklayan İBB Başkanı İmamoğlu, seçim ekonomisiyle bir şehrin getirildiği hali tanımladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Tele1'de Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı.


"SUSMA ZAMANI DEĞİL"

'Susma zamanı değil' diyen İmamoğlu, 6 milyarlık bir borç devraldıklarını ifade ettiği açıklamasında 23 Haziran'dan önce 1 milyar liranın dağıtıldığını açıkladı. İmamoğlu, makama geldiklerinde kasada para kalmadığını, İBB'nin maaşları ödeyemeyecek durumda olduğunu söyledi.

Atıl durumdaki projelere de değinen İmamoğlu, durmuş projelerle ilgili eski yönetime sitem etti. Yıllarca Beylikdüzü'ne proje yapılmadığını belirten İmamoğlu, yatırımların geçtiğimiz dönemde yalnızca bir partinin belediyelerinde yapıldığını belirtti.

Ara dönem İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın 'daha çok oy verene metro yapacağız' sözlerini hatırlatan İmamoğlu, bunun belediye projelerini olumsuz etkilediğini açıkladı.