İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, "Terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapisleri talep edilen eski futbolcular Uğur Tütüneker ile İsmail Demiriz ve avukatları katıldı. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, futbolun popüler bir alan olması nedeniyle örgüt elebaşısı tarafından bu alanın özellikle seçildiği vurgulandı. Mütalaada, örgütün, futbol camiası içerisinde futbol oynayan örgüt elemanları ve bunlardan sorumlu örgüt imamları eliyle futbolun içerisine sızdıkları belirtildi. Mütalaada, sanıklardan İsmail Demirz'in FETÖ firarisi Hakkan Şükür ile birlikte Galatasaray'da oynadığı dönemde örgüt içine ilk giren kişilerden olduğu iddia edildi. Demiriz'in, örgüte başka futbolcuları kazandırdığı, evinde 1 dolar bulunduğu, Fetullah Gülen ile çekilen fotoğrafının evinin vitrininde sakladığı, örgüt liderinin baş harflerinin bulunduğu gömleğin kendisine hediye edildiği, yakalandığı güne kadar örgütle bağını devam ettirdiği iddialarına yer verildi. Demiriz'in örgüt ile arasında organik bağ olduğu ve örgüt hiyerarşisinde örgüt üyesi olarak yer aldığı iddiasında bulunularak 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

DEMİRİZ İLE ARİF ERDEM'İN DOSYASI AYRILDI

Savcılık sanıklardan Uğur Tütüneker hakkında ise, tüm dosya kapsamında bilgi, belge, beyan ve raporlar birlikte değerlendirildiğinde sanık hakkında soyut beyanlar dışında atılı suçu işlediğine dair inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verilmesini talep etti. Mahkeme İsmail Demiriz hakkında dosyasının ayrılmasına karar verdi. Firari sanık Arif Erdem hakkında yakalama kararının beklenmesine hükmeden mahkeme heyeti, Demiriz'in mütalaaya karşı savunma yapması için süre vererek duruşmayı erteledi.

TÜTÜNEKER BERAAT ETTİ

Mahkeme heyeti, savcının beraat talep ettiği Uğur Tütüneker hakkında ise yeniden duruşma açtı. Tütüneker'in atılı suçu işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi. Uğur Tütüneker, karar sonrası yaptığı açıklamada, "Adalet yerini buldu. Şuan iki buçuk üç senelik bir süre geçti. Verilen karardan mutluyuz" dedi.